Redactia.ro
Home » Monden » Irina Loghin, despre cele 15 Revelioane cu soții Ceaușeșcu: ”Mi-au interzis în 1982”

Irina Loghin, despre cele 15 Revelioane cu soții Ceaușeșcu: ”Mi-au interzis în 1982”

GALERIE FOTO (2)

Irina Loghin este fără doar și poate una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară de la noi din țară. Vocea ei era apreciată și de soții Ceaușeșcu, care au chemat-o 15 Revelioane la rând să le cânte. La un moment dat, însă, i s-a interzis. Cântăreața a vorbit într-un interviu despre perioada când o mulțime de oameni o așteptau încântanți să o vadă la televizor.

Irina Loghin, despre carieră

Irina Loghin a cântat timp de 15 Revelioane lui Nicolae și Elena Ceaușescu. Artista a dezvăluit cum au apreciat-o oamenii de-a lungul timpului, dar și cum erau sărbătorile de iarnă pentru ea. Cântăreața a povestit și despre dificultățile cu care s-a confruntat, informează Click.ro.

Irina Loghin a precizat că tatăl ei o viziona, adesea, la televizor și o lăuda, în schimb, mama sa, niciodată nu a lăudat-o niciodată.

„Mama nu m-a lăudat niciodată, tata simțeam că se bucură. Nu mi-a spus niciodată «Uite, te-am văzut la tv». Era foarte cochetă, fusese regina balului de la noi din comună cu un costum popular lucrat chiar de ea. Avea o bentiță din catifea verde pe frunte… Erau foarte dibace femeile care țeseau,și acum am țesături. Ne-a învățat și pe noi să țesem, ca să avem zestre de măritat”, a povestit Irina Loghin la „Rețeaua de idoli”.

De altfel, Irina Loghin a precizat cum i-a fost greu în perioada copilăriei. Irina Loghin avea o singură pereche de galoși cu ciorapi din lână, pe care îi purta cu surorile ei. De altfel, a spus că a început să cânte din perioada copilăriei.

”Nu aveam toți încălțăminte, aveam galoși cu ciorapi de lână, pe care îi croșetam de la acea vârstă fragedă. Așteptam să vină surorile mele de la școală să îmi dea încălțămintea. A fost greu, dar atunci credeam că este foarte normal. Am început să cânt la școală… știam de la tata. Învățătoarea și-a dat seama și am devenit solista clasei și dirijam și alte clase mai mici. După ce am terminat liceul, am lucrat la un laborator, într-o fabrică de sticlă, apoi am fost la Școala Populară de Artă. La fabrica de sticlă, la 20 de ani, aveam echipă de dansuri și am mers în turneu în Bulgaria. Instructoarea de dansuri era soacra lui Besoiu. Între timp am aflat că se dă consurs la ansamblul Ciocârlia, din București, din ziarul Informația”, a mai povestit Irina Loghin.

Irina Loghin, despre cele 15 Revelioane cu soții Ceaușeșcu

15 Revelioane a cântat Irina Loghin pentru Nicolae și Elena Ceaușescu. Primea telefon de la Ministerul Culturii și nu avea de ales. Însă, Crăciunul îl petrecea mereu în familie, iar în anul 1982 i s-a mai interzis să cânte, deoarece Elena Ceaușescu ar fi fost geloasă că era prea apreciată.Mai exact, opt ani cântăreața nu a mai avut voie să cânte, iar oamenii o căutau, mai ales că la un moment dat, credeau că este în închisoare. Reușea, însă, să mai cânte pe furiș.

”Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat. Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei”, povestea Irina Loghin într-un interviu pentru revista Taifasuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: