Redactia.ro
Home » Homepage » Lovitură cruntă pentru Victor Ponta! Sentința este definitivă

Lovitură cruntă pentru Victor Ponta! Sentința este definitivă

Victor Ponta

Victor Ponta e distrus! Fostul premier a pierdut definitiv procesul Ministerul Educației privind verdictul de plagiat dat de CNATDCU. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă și irevocabilă.

„Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant Ponta Victor Viorel, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Vestea, anunțată de ministrul Educației

Ministrul Educației Monica Anisie a confirmat de asemenea acest verdict, după cum transmite Edupedu. „În sfârșit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepsește. Să fie descurajați”, a spus Ministrul Educației.

Soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) este definitivă și irevocabilă. „Din punct de vedere procedural, în acest moment plagiatul este irevocabil”, au precizat surse din Ministerul Educației pentru Edupedu.ro.

Adrian Năstase, coordonatorul lui științific

Totul a început în 2012 când au apărut primele informații conform cărora o bună parte din teza de doctorat în drept a lui Victor Ponta ar fi fost copiată. Mai exact, era vorba de 115 pagini din aproape 300 care ar fi fost copiate cuvânt cu cuvânt fără a fi scrise referințele exacte.

Amintim că, îndrumătorul științific al lui Victor Ponta pentru teza sa de doctorat a fost Adrian Năstase, care în 2003, când Ponta a susținut teza, era premier și președinte PSD. Pe 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul fostului premier al României Victor Ponta.

„Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr. 5.663 din 15.12.2003”, se arăta în ordinul emis de Mircea Dumitru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: