Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Virgil Musta cere lockdown! ”Nu putem externa pacienții”

Medicul Virgil Musta cere lockdown! ”Nu putem externa pacienții”

Medicul Virgil Musta cere lockdown! ”Nu putem externa pacienții”

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, cere măsuri mult mai serioase pentru a putea face față pandemiei, susținând că este cazul chiar să fie impus lockdown.

Medicul Virgil Musta cere lockdown! ”Nu putem externa pacienții”

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulației virusului și a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin niște măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, a declarat medicul pentru Radio Timișoara.

Medicul a insistat asupra faptului că cea mai mare problemă în momentul de față o reprezintă numărul mare de pacienți cu forme grave.

“Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce crează mari probleme sistemului de sănătate”, a punctat Virgil Musta.

El a amintit că pentru formele medii și ușoare există programul Oxigen pentru Timișoara. Prin acesta se pune la dispoziția pacienților care se pot trata acasă concentratoare mobile de oxigen, iar programul funcționează foarte bine.

Medicul Virgil Musta: ”Persoanele nevaccinate fac mult mai frecvent forme severe de boală”

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Virgil Musta, a atras atenţia că numărul mare al noilor infectaţi zilnic cu SARS-CoV-2 pune o presiune foarte mare pe spitale.

„Inclusiv persoanele trecute prin boală şi/sau vaccinate trebuie să respecte măsurile de protecţie (distanţare, mască) pentru a diminua circulaţia virusului şi transmiterea lui, în special către cei nevaccinaţi. Este evident şi încă o dovadă de responsabilitate şi solidaritate”, spune medicul infecţionist, într-o postare pe Facebook.

El arată că, din observaţiile medicilor de până acum, persoanele vaccinate fac foarte rar forme severe sau critice de boală, care să necesite internare în secţiile ATI, mai ales în situaţia unei patologii importante asociate.

„Persoanele nevaccinate fac mult mai frecvent forme severe de boală, astfel că la ora actuală, în Spitalul Victor Babeş Timişoara, la ATI sunt internaţi numai pacienţi nevaccinaţi, iar pe secţiile COVID-19, 95% sunt pacienţi nevaccinaţi, noi internând numai formele severe, care necesită oxigen cu debit mare. Dar, din cauza ritmului mult mai mare de infectare decât în celelalte valuri pandemice şi a formelor mai grave, nu putem externa pacienţii atât de repede pe cât ne vin alte noi cazuri”, explică dr. Musta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: