Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul de Interne, Lucian Bode, mesaj pentru românii din Diaspora, care vin în ţară de Paşte

Ministrul de Interne, Lucian Bode, mesaj pentru românii din Diaspora, care vin în ţară de Paşte

Lucian Bode, ministrul de Interne, a enumerat, miercuri seară, regulile pe care trebuie să le respecte românii din Diaspora, la sosirea în țară, cu ocazia Paștelui. Totodată, ministrul a precizat faptul că în această perioadă se vor monitoriza permanent punctele de trecere ale frontierei, de către reprezentanții MAI. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, mesaj pentru românii din Diaspora care vin în ţară de Paşte

Lucian Bode, ministrul MAI i-a mai îndemnat pe românii care vin de peste hotare, de Paști, să se informeze doar din surse oficiale asupra regulilor anti-Covid, valabile în țară. Iată ce obligații a enumerat Lucian Bode pentru românii din Diaspora, la trecerea frontierei:

Concret, românii care sosesc din țările cu risc epidemiologic ridicat vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile, dacă nu au test PCR efectuat cu minim 72 de ore înainte și nici rapelul efectuat cu minim zece zile în urmă. Iar dacă vor face dovada unui test PCR negativ, carantina va fi doar de zece zile, într-un loc precizat de ei.

”Românii din Diaspora care vin în această perioadă în țară și, de fapt, cetățenii care intră în România în această perioadă trebuie să știe următorul lucru. Dacă vin din țările cu risc epidemiologic ridicat și nu au un test PCR din urmă cu minim 72 de ore, și nu au vaccinul realizat cu a doua doză cu minim 10 zile în urmă, vor intra în carantină 14 zile. Dacă fac dovada că au un astfel de test PCR negativ, vor intra în carantină 10 zile în locația pe care o indică”, a spus Lucian Bode la B1 Tv.

De asemenea, măsura de carantinare se va exclude dacă se va face dovada vaccinării și cu rapelul, efectuat cu mimin zece zile în urmă.

”A treia situație, dacă vin din astfel de zone cu risc epidemiologic ridicat, din astfel de țări aprobate prin Hotărârea CNSU, și fac dovada că s-au vaccinat și au trecut minim 10 zile de la rapel, nu au nicio obligație de carantinare. Acestea sunt obligațiile pe care românii trebuie să le știe. Fac un apel pe această cale să se informeze din surse oficiale, să verifice pe site-ul INSP, hotărârile Guvernului, ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, unde prezentăm lista cu aceste țări cu risc epidemiologic ridicat și ce obligații avem”, a mai explicat ministrul MAI.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

În urmă cu câteva zile, la această listă s-a adăugat și Grecia, dar și India. Iată care sunt țările din zona galbenă:

Uruguay, Bermuda, Curaçao, Cipru, Turcia, Bahrain, Suedia, Puerto Rico, Andorra, San Marino, Franţa, Croatia, Argentina, Polonia, Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Aruba, Estonia, Olanda, Slovenia, Seychelles, Bosnia si Herţegovina, Chile, Lituania, Iordania, Muntenegru, Bulgaria, Capul Verde, Kuweit, Cehia, Qatar, Liban, Brazilia, Ucraina,  Kosovo, Belgia, Paraguay,  Luxemburg, Columbia, Armenia, Austria, Letonia, Grecia, Mongolia, Iran, Liechtenstein, Peru, Italia, Oman, Maldive, Germania, Canada, Elveţia, Insulele, Bonaire, Saint Eustatius si Saba, Georgia, Azerbaidjan, Statele Unite ale Americii, Costa Rica şi Africa de Sud.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: