Redactia.ro
Home » Știri » Neurochirurgul-preot Ștefan Mindea, acuzat de înșelăciune și malpraxis. A vândut cu 11 mii de euro dispozitive care costă 40 de euro. Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului

Neurochirurgul-preot Ștefan Mindea, acuzat de înșelăciune și malpraxis. A vândut cu 11 mii de euro dispozitive care costă 40 de euro. Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului

O nouă controversă zguduie lumea medicală și cea religioasă, în urma acuzațiilor grave care planează asupra preotului-neurochirurg Ștefan Mindea. Pacienți operați reclamă calitatea îndoielnică a tratamentului și presupuse practici de înșelăciune, aducând în fața opiniei publice întrebări serioase despre etica medicală și moralitatea unui slujitor al Bisericii.

Pacienții nemulțumiți și deranjați de experiența lor medicală cu preotul-neurochirurg Mindea au făcut plângeri și au adus acuzații la adresa sa. Mai mult, acestea nu sunt izolate, ci se pare că fac parte dintr-un model mai amplu de comportament criticat, care necesită o investigație amănunțită din partea autorităților competente. Iată detaliile!

Neurochirurgul-preot Ștefan Mindea, acuzat de înșelăciune și malpraxis

Pacienți care s-au adresat doctorului Mindea susțin că au fost victime ale unor practici medicale dubioase și înșelăciuni. Un bărbat diagnosticat cu hernie de disc afirmă că, după o consultație cu preotul-neurochirurg, a fost presat să accepte o intervenție chirurgicală costisitoare, în ciuda opiniilor medicilor din afara rețelei sale. Mai mult, există suspiciuni că materialele medicale utilizate în intervenții ar fi fost achiziționate la prețuri mult mai mari decât cele reale, fiind vândute pacienților cu un adaos semnificativ. Iată detaliile!

A vândut cu 11 mii de euro dispozitive care costă 40 de euro

Bărbatul diagnosticat cu hernie de disc a căutat ajutorul doctorului, fiind impresionat de faptul că acesta este și slujitor al lui Dumnezeu, lucru care i-a inspirat încredere și speranță că își va ameliora suferința îndurată de mai mult timp. La început, bărbatul relatează că i s-a propus o infiltrare, dar ulterior i s-a indicat necesitatea unei intervenții chirurgicale. El susține că un asistent al medicului i-ar fi comunicat că are probleme serioase și că va fi necesar să i se monteze o proteză cu un cost estimat de 6.000 de euro. Printre alte aspecte, pacienții acuză că au fost înșelați de medic, deoarece materialele utilizate în intervenții, cum ar fi membranele de colagen, au fost vândute cu prețuri exorbitante, în timp ce pe internet pot fi găsite la un preț de aproximativ 40 de euro.

Un alt caz implică un bărbat din Iași, în vârstă de 37 de ani, care suferea de dureri lombare intense și a căutat ajutorul doctorului Mindea din Constanța. După o evaluare, s-a decis că este necesară implantarea unui dispozitiv medical pentru a rezolva problema pacientului. Datorită programului încărcat al medicului, acesta a aflat de la un asistent despre un dispozitiv „unic”, adus special din America pentru doctorul Mindea, care se introduce între vertebre și are un cost de 4.000 de euro. Cu toate acestea, după intervenție, durerile au persistat, iar pacientul a fost nevoit să depună o plângere. Se pare că reclamațiile nu se limitează doar la aceste cazuri. Mai mulți pacienți, inclusiv din același județ, au raportat probleme legate de practica medicală a doctorului, încercând să ia legătura cu acesta pentru a clarifica situația. Din păcate, nu am reușit să obținem un răspuns din partea medicului pentru a înțelege perspectiva sa cu privire la toate acuzațiile, potrivit focuspress.ro.

Doar medicul știe cu adevărat ce s-a întâmplat cu acești oameni… Ceea ce putem afirma este că neurochirurgul și arhidiaconul Ștefan Mindea a fost hirotonit preot acum aproximativ patru ani. A decis să se întoarcă în țară împreună cu familia, după ce a petrecut peste trei decenii în Statele Unite, afirmând la momentul respectiv că și-a desăvârșit specializarea la Stanford.

Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului

În contextul acestor acuzații și scandal, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au declarat că instituția lor nu poate oferi un punct de vedere în absența unei concluzii definitive din partea autorităților judiciare. În plus, ei au subliniat că acuzațiile nu sunt legate de aspecte religioase, ci de presupuse nereguli medicale și judiciare, care trebuie investigate în mod corespunzător.

 „După ce organele judiciare își vor fi finalizat lucrările, Arhiepiscopia Tomisului va oferi un punct de vedere. Instituția noastră nu are competența de a efectua expertize pe domeniul medical sau judiciar. Acest lucru cade în sarcina profesioniștilor domeniilor respective, care, probabil, își vor face datoria”, au precizat aceştia.

Sursa foto: focuspress.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: