Redactia.ro
Home » Știri » Nou val de scumpiri de la 1 august. Pentru ce vor plăti românii mai mult

Nou val de scumpiri de la 1 august. Pentru ce vor plăti românii mai mult

scumpiri

De luna viitoare, românii se vor confrunta cu un nou val de scumpiri, ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal. Primele care își vor face efectul de la 1 august 2022 sunt majorările de accize pentru alcool și tutun.

Majorări de prețuri vor intra în vigoare și de la 1 ianuarie 2023.

Scumpiri de la 1 august

Din lista totală de măsuri se remarcă majorarea impozitului pe dividende de la 5% la 8%, scăderea plafonului pentru microîntreprinderi de la 1.000.000 de euro la 500.000 de euro, facilități fiscale în construcții, sectorul agricol şi în industria alimentară, și creșteri de TVA la băuturile cu zahăr.

De asemenea, începând de luna viitoare, se propune creşterea nivelului accizei totale pentru ţigarete, de la 563,97 lei/1.000 ţigarete la 594,97 lei/1.000 ţigarete, precum şi adoptarea unui nou calendar de creştere graduală a nivelului accizei totale pentru ţigarete, ţinând cont de necesitatea respectării legislaţiei unionale în domeniul produselor din tutun, securizarea veniturilor bugetare şi asigurarea predictibilităţii fiscale necesară sectorului, scrie Agerpres.

Majorarea accizelor pentru țigări, dar și pentru băuturile alcoolice se va face începând cu 1 august 2022.

Cu cât vor crește prețurile la țigări

De la 1 august creşte acciza pentru ţigări cu 31 de lei şi, astfel, un pachet de ţigări ar putea fi cu 60 de bani mai scump, notează Antena 3.

De asemenea, coaliția propune majorarea nivelului accizelor pentru alcool și băuturi alcoolice, începând cu 1 august 2022, având în vedere că nivelul accizelor pentru aceste produse nu a mai fost actualizat de la rescrierea Codului fiscal.

Scumpiri importante de la 1 ianuarie 2023

Un val și mai mare de scumpiri va fi consemnat de anul viitor. De la 1 ianuarie va crește și impozitul pe case pentru că vom plăti impozitul în funcție de valoarea locuinței din grilă notarială și va fi actualizat în fiecare an.

De asemenea, pentru locuințele care depășesc 120 de mp și au o valoare de peste de 600.000 de lei, TVA-u va fi de 19%, în loc de 5% cât este acum. Tot de anul viitor, băuturile cu zahăr, dar și berea fără alcool vor avea un TVA de 19%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: