Redactia.ro
Home » Sport » Novak Djokovic, campion la Roma!

Novak Djokovic, campion la Roma!

Novak Djokovic, Roma turneu

Novak Djokovic a câștigat turneul Masters 1000 de la Roma. În finală liderul mondial l-a învins pe argentinianul Diego Schwartzman, scor 7-5, 6-3.

Liderul clasamentului mondial a câștigat trofeul la turneul de la Roma. După aproape două ore, Djokovic a trecut de argentinianul Diego Schwartzman, locul 15 ATP. Pentru sârb aceasta a fost a 10-a finală jucată la acest turneu, și a cincea câștigată. A mai luat trofeul în capitala Italiei în 2008, 2011, 2014 şi 2015. Până acum liderul clasamentului mondial a adunat 81 de titluri. După meciul de la Roma, Novak Djokovic a mai bătut un record. A jucat luni a 52-a sa finală de Masters 1.000 şi a stabilit un nou record de titluri la această categorie. 36, și astfel l-a devansat pe marele rival, spaniol Rafael Nadal. Anul acesta ibericul a fost eliminat în sferturile de finală.

Novak Djokovic se pregătește pentru Roland Garros

Sârbul se pregătește acum pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Anul trecut liderul mondial a ratat finala de la Openul Francez. Atunci a fost învins după un meci incredibil de Dominic Thiem, scor 2-6, 6-3, 5-7, 7-5, 5-7.
El a participat și la US Open, dar a fost descalificat. În optimile competiției a lovit un arbitru fără să vrea cu o minge. Gestul său a fost taxat dur, fiind trimis imediat acasă. Gestul l-a costat enorm. A pierdut toate cele 180 de puncte acumulate la această ediţie a turneului. În plus, sârbul a pierdut şi toată suma care i se cuvenea pentru parcursul din acest an, de la US Open, 250.000 de dolari.

„Am încercat să rămân pozitiv și să mă eliberez de tot ce ar fi putut să mă bulverseze în această perioadă. Nu am simțit că aș fi avut vreun blocaj mental sau emoțional. Și nici că aș fi trăit vreo dramă. Din contră, m-am simțit foarte confortabil pe teren. A fost un test reușit pentru mine, am controlat momentele cheie, m-am mișcat bine pe teren și am servit foarte bine”, a declarat Novak Djokovic, după eliminare.

Etichete: