Redactia.ro
Home » Știri » Oricine poate cădea în plasa hackerilor. Ce să faci pentru a naviga în siguranță pe internet

Oricine poate cădea în plasa hackerilor. Ce să faci pentru a naviga în siguranță pe internet

hacker

Fiecare dintre noi petrece zilnic ore întregi în mediul online, fie prin primsa muncii pe care o are, fie pentru a se relaxa. Cu toate acestea este foarte important să ținem cont de anumite reguli pentru a fi în siguranță și a nu ne expune pericolelor, precum furtul datelor persoanale de către hackeri. Iată câteva sfaturi utile pe care le poți aplica dacă ții la siguranța ta atunci când petreci timp pe vastul internet.

Oricine poate cădea în plasa hackerilor. Ce poți face pentru a naviga în siguranță pe internet

Potrivit experților, este important să fii vigilent și să iei măsuri de precauție pentru a evita pierderea de bani online, date confidențiale și conturi. Riscurile de securitate cibernetică există zilnic, dar sunt mai accentuate în timpul perioadelor de sărbătoare, cum ar fi Paștele. DNSC a emis unele recomandări pentru a ajuta la prevenirea furturilor cibernetice care ar putea să apară și să îți protejezi astfel datele.

Amenințările cibernetice sunt o problemă reală în ziua de astăzi Hackerii au dezvoltat metode sofisticate prin care pot săvârși infracțiuni precum furtul de bani din conturile altora, sustragerea de date personale sau chiar preluarea întregului control asupra unui cont online.

Ca răspuns la această problemă, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment miercuri, subliniind importanța utilizării unor parole puternice și distincte pentru fiecare cont online, deoarece acestea reprezintă prima linie de apărare împotriva amenințărilor cibernetice. Iată ce alte măsuri puteți lua pentru a fi în siguranță atunci când navigați pe internet.

Ce măsuri poți lua pentru a fi în siguranță atunci când navighezi pe internet

  • Utilizează parole puternice și distincte pentru fiecare cont online. Alege parole complexe care conțin litere mari și mici, cifre și caractere speciale, și nu folosi aceeași parolă pentru mai multe conturi.
  • Instalează și actualizează un program de securitate adecvat. Asigură-te că sistemul tău de operare, browserul web și programele antivirus sunt actualizate la ultima versiune disponibilă și rulează în mod regulat scanări de securitate pentru a detecta eventuale amenințări.
  • Fii precaut în privința phishing-ului și spam-ului. Nu dați niciodată informații personale, cum ar fi numele de utilizator și parola, prin e-mail sau mesaje de tip text. Dacă primești un e-mail suspect, nu face click pe link-uri și nu descărca atașamentele.
  • Folosește metode de plată sigure. Alege să plătești prin metode de plată sigure, cum ar fi cardul bancar sau serviciile de plată online securizate.
  • Verifică site-ul web înainte de a introduce informații personale. Verifică adresa URL a site-ului și asigură-te că acesta începe cu „https” și are un simbol de lacăt verde în browser-ul tău, ceea ce indică faptul că conexiunea este securizată.
  • Fii atent la site-urile web suspecte. Evită site-urile web suspecte sau care par neobișnuite, deoarece acestea pot fi folosite pentru a distribui software malware sau a colecta informații personale.
  • Protejează-ți informațiile personale. Nu distribui niciodată informații personale, cum ar fi numele, adresa sau numărul de telefon, în mod nejustificat sau pentru un scop care pare suspect.
  • Fii atent la activitatea din conturile tale online. Verifică regulat activitatea din conturile tale online și raportează imediat orice activitate suspectă.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: