Redactia.ro
Home » Știri » Pepenele roșu a devenit unul dintre cele mai toxice fructe de pe piață. Multe persoane au fost diagnosticate cu enterocolită

Pepenele roșu a devenit unul dintre cele mai toxice fructe de pe piață. Multe persoane au fost diagnosticate cu enterocolită

GALERIE FOTO (2) Pepenele roșu a devenit unul dintre cele mai toxice fructe de pe piață.

Pepenele roșu a devenit unul dintre cele mai toxice fructe de pe piață. Oricât de neadevărat sau ciudat ar părea, pepenele roșu ar putea cauza diferite probleme de sănătate. Un medic a tras un semnal de alarmă în acest caz și a le-a recomandat românilor să fie mult mai atenți atunci când vor consuma acest fruct.

Pepenele roșu a devenit unul dintre cele mai toxice fructe de pe piață. Multe persoane au fost diagnosticate cu enterocolită

Pepenele roșu a devenit unul dintre cele mai toxice fructe de pe piață. Mai multe persoane au acuzat simptome de enterocolită, imediat după ce au consumat pepene roșu. Acest fruct răcoritor și delicios este nelipsit de pe mesele românilor, mai ales în perioada verii. Cu toate astea, un medic trage un semnal de alarmă în acest caz, menționând că oamenii ar trebui să fie atenți când consumă pepenele roșu.

Medicul Radu Țincu, șeful secției ATI de la Spitalul Floreasca, a mărturisit că acest fruct trebuie spălat foarte bine, înainte de a fi consumat. Totodată, se recomandă să nu fie făcut dop la el, pentru a fi verificat. Conform specilistului, mai multe persoane au fost depistate cu oxid de etileni, o substanță cancerigenă. „Aceste manifestări de gastroenterită cu greaţă, vărsături, pot să apară pe deoparte din contaminări bacteriene. Trebuie să ne asigurăm că fructele şi legumele pe care le mâncăm sunt bine spălate, pentru că pe suprafaţa lor, la aceste temperaturi extrem de ridicate pot fi bacterii, microoraganisme care să contamineze hrana şi în acest fel să determine aceste gastroenterite infecţioase.

Pe de altă parte, trebuie să ne mai asigurăm că nu există aceste manifestări din cauza expunerii la anumite substanţe toxice, cum ar fi spre exemplu pesticidele. Ele pot determina anumite reacţii gastrointenstinale, de aceea, autorităţile trebuie să se asigure de faptul că se realizează periodic teste, prin eşantionarea unor astfel de produse, pentru a ne asigura că nu se depăşesc limitele de substanţe toxice folosite în agricultură”, a spus specialistul.

Dacă tai un pepene în două și vezi că are o crăpătură în miez, aruncă-l imediat la gunoi! Ce înseamnă

Mare grijă! Dacă tai un pepene în două și vezi că are o crăpătură în miez, ca în poză, aruncă-l imediat la gunoi! Iată ce înseamnă acest lucru.

Pe timpul verii pepenii sunt foarte cautati datorita faptului ca sunt racoritori si hidratanti.

In ultimii ani insa, profitand de cererea mare, multi agricultori au ajuns sa foloseasca ingrasaminte chimice nocive pentru a le accelera cresterea si a-i face mai mari si mai aratosi.

Cum puteti deosebi astfel de exemplare de cele crescute natural? – Daca taiati pepenele in jumatate, veti observa ca cei mariti artificial au o crapatura in miez. Tineti minte acest lucru si faceti alegeri intelepte pe viitor.

Când se recomandă tăierea pepenelui roșu

Conform medicului, pe lama cuțitului pot exista bacterii care ajung în interiorul fructului, mai ales când pepenele nu este spălat. „Pe de altă parte, noi mergem cu fructul din piaţă către casă, în temperaturi foarte ridicate, lucrul care favorizează înmulţirea acestor microorganisme. Recomandarea este să nu se desfacă pepenele, decât după ce acesta a fost bine spălat cu apă.În mod evident, o mare parte din pesticide se găsesc în interiorul fructelor şi a legumelor. Din păcate aici nu prea avem multe lucruri de făcut, decât să avem politici care să supravegheze, din punct de vedere toxicologic, modul în care aceste fruncte şi legume sunt obţinute. Trebuie să ştim faptul că pesticidele, alături de alte substanţe toxice, nu vor produce îmbolnăviri acute, adică oamenii nu vor simţi neapărat anumite simptome după ce au consumat fructele sau legumele respective”, a mai spus medicul.

Multe dintre cazurile de enterocolită au fost depistate pe litoral, pentru că mâncarea este ținută în condiții improprii. Din fericire, majoritatea oamenilor care au fost diagnosticați cu enterocolită au mers repede la spital pentru îngrijiri medicale. Enterocolita este o afecțiune des întâlnită atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor.Vara este perioada în care, din cauza ingestiei unor alimente alterate sau a nerespectării condițiilor de igienă, apar multe infecții cu virusuri și bacterii la nivelul tractului digestiv. Enterocolita este o afecțiune gastrointestinală care presupune inflamarea tractului digestiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: