Redactia.ro
Home » Știri » Peste 23.000 de clădiri s-ar face praf în București din cauza unui cutremur major. Harta cu zonele cele mai afectate în caz de seism

Peste 23.000 de clădiri s-ar face praf în București din cauza unui cutremur major. Harta cu zonele cele mai afectate în caz de seism

Peste 23.000 de clădiri s-ar face praf în București din cauza unui cutremur major. Harta cu zonele cele mai afectate în caz de seism

Peste 23.000 de clădiri s-ar face praf în București din cauza unui cutremur major. Iată o hartă cu zonele cele mai afectate în caz de seism.

Peste 23.000 de clădiri din București ar fi distruse din cauza unui cutremur major. Harta cu zonele cele mai afectate în caz de seism

Nu e nicio noutate. Dacă, de exemplu, România ar fi lovită de un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, amploarea dezastrului va fi una mare. În țara noastră, sunt clădiri care stau să se prăbușească chiar dacă nu sunt zguduite de un seism.

O analiză a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă indică un număr mare al clădirilor aflate în pericol, în cazul unui cutremur puternic precum cel din 1977. Astfel, peste 23.000 de clădiri din Capitală pot suferi „avarii semnificative”, ceea ce reprezintă un număr îngrijorător. Potrivit specialiștilor, din totalul de clădiri cu risc major, 1000 pot fi avariate grav, respectiv la „nivel de colaps parţial sau total”, potrivit Playtech.

Planul de Analiză şi Acoperire a Riscurilor al Municipiului Bucureşti pentru anul 2022, realizat de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, indică faptul că pot muri peste peste 6.500 de oameni, în timp ce 16.000 ar fi răniţi grav. Într-o situație puțin mai blândă ar fi cei aproximativ 10.500 de cetățeni spitalizaţi şi în jur de 13.000 răniţi uşor.

„Numărul de clădiri de locuit care ar suferi avarii semnificative (peste gradul 3 de avariere) în condiţiile de scenariu date (cutremur similar celui din 1977) este de ordinul a 23.000.

Dintre acestea, circa 50% sunt clădiri de înălţime P +1, din materiale de slabă calitate, peste 40% sunt P + 4, clădiri din zidărie cu elemente din beton armat, lemn etc., iar crirca 10% sunt clădiri înalte, din beton armat şi zidărie”, se menționează în documentul citat mai sus, realizat în anul 2022, conform sursei.

Puteți vedea AICI harta clădirilor din București cu cel mai înalt grad de risc seismic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: