Redactia.ro

Promovare online: sfaturi și recomandări

Ești în căutarea celor mai bune strategii de promovare în mediul online? Dacă da, te afli în locul potrivit! În continuare, îți voi oferi câteva sfaturi și recomandări despre cum să-ți faci cunoscută afacerea, brandul, produsul sau serviciul pe internet.

Vezi care sunt cele mai importante canale digitale, cum te poți folosi de Google Ads și SEO și cum poți crea conținut astfel încât să reușești ca promovarea produsului tău în mediul online să fie un real succes.

Ce înseamnă promovare online?

După cum spuneam și mai sus, promovarea online face referire la procesul prin care reușești să-ți faci cunoscut produsul pe care îl creezi cu ajutorul internetului. Scopul acestui proces este acela de a reuși ca produsul tău să ajungă la cât mai mulți oameni, care pe viitor pot deveni potențiali clienți.

Cu ajutorul unei reclame în mediul online, care poate să fie de mai multe tipuri, se diminuează bariera dintre producător și cumpărător și astfel, reușești să-i convingi să îți cunoască produsul, să îl cumpere și să îl recomande și altor persoane.

Pentru promovarea online sunt folosite foarte multe instrumente de marketing, cum ar fi site-urile web, motoarele de căutare, aplicațiile mobile și e-mailurile. În trecut, acestea erau cu adevărat surse sigure de promovare ale afacerii tale.

Însă, de când rețelele de socializare au luat amploare la nivel global, cel mai ușor mod prin care îți poți promova afacerea pe internet este cu ajutorul celor de la Facebook, Instagram, TikTok și chiar Youtube.

Totuși, înainte de a ajunge să îți promovezi produsul pe care l-ai creat sau afacerea în sine, ai nevoie să treci printr-o întreagă etapă de cunoaștere.

Stabilește care este publicul țintă

Pentru început, când te decizi să îți faci cunoscută afacerea la care lucrezi de foarte mult timp, este important să începi prin stabilirea publicului țintă.

Plublicul țintă este acel grup de persoane, care în viziunea ta sunt dispuși să îți cumpere produsul sau serviciile pe care le prestezi. Acest public poate fi ales în funcție de vârstă, sex, venit, loc, pasiuni etc.

În funcție de ceea ce vinzi, publicul țintă poate fi nișat sau general. De exemplu, dacă produci încălțăminte, publicul tău țintă este general, deoarece atât copiii, cât și adulții au nevoie de pantofi.

În schimb, dacă ești un site web care promovează case de pariuri online, atunci publicul țintă este nișat, doarece te adresezi doar persoanelor majore, peste 18 ani.

Acestea sunt doar două exemple care te pot face să înțelegi cum să-ți alegi publicul țintă. Însă, pentru a stabili cu exactitate care sunt persoanele cărora trebuie să te adresezi, este indicat să recurgi la:

  • Analiza detaliată a clienților existenți
  • Studii de piață pentru a identifica tendințele potențialilor clienți
  • Analizează competiția și observă ce fac aceștia de au succes
  • Definește publicul ideal
  • Stabilește cu exactitate cine nu face parte din publicul țintă
  • Folosește date oferite de Google Analytics

Investește în website-ul firmei tale

De cele mai multe ori, promovarea din mediul online ajunge la potențialul client prin numeroasele metode la care ai recurs, însă înainte că acesta să cumpere va intra pe site-ul firmei tale.

O platformă bine realizată, în care se poate observa cu ușurință că s-a investit, creează credibilitate, ceea ce te va ajuta cu siguranță să ai cât mai multe vânzări. Există șanse ca foarte multe alte firme care produc același produs să nu ajungă la performanțele tale, tocmai pentru că au o platformă în care nu s-a investit și invers.

Totodată, este foarte important să te folosești de instrumentele pe care internetul ți le pune la dispoziție. Dacă website-ul tău este bine optimizat SEO, atunci ai foarte multe șanse să apari la căutările de pe internet printre primele rezultate, ceea ce crește cu adevărat vizibilitatea către publicul țintă.

Pe lângă SEO, și Google Ads te poate ajuta foarte mult să atragi clienți. Doar că aici trebuie să plătești o sumă de bani sub formă de reclamă ca afacerea ta să apară în fața celorlalți, când oamenii caută exact ceea ce tu vinzi.

Metode de promovare în mediul online

Pe lângă elementele SEO și Google Ads, de care aminteam mai sus, există și alte metode de promovare a afacerii tale în mediul online.

Dacă tocmai ți-ai creat produsul pe care dorești să îl vinzi și vrei să îți faci simțită prezența pe internet, cele mai bune metode sunt de departe rețelele de socializare.

Pentru început, este necesar să îți creezi un cont pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube cu numele produsului tău. După care, te apuci de treabă și începi să creezi conținut de calitate pentru publicul țintă.

Pe aceste rețele poți crea conținut organic, adică postări gratuite sau poți plăti pentru reclame. Avantajul acestor instrumentele este acela că ai acces direct către o gamă variată de persoane care fie sunt interesate de produsul tău, fie nu.

Când spun conținut de calitate, fac referire cu exactitate la articole de blog, postări pe social media, video-uri, ghiduri, podcasturi sau chiar newslettere.

Această acțiune se numește „Content Marketing”, iar înainte de a încerca să vinzi un produs, fă în așa fel încât să ajungi la inimile oamenilor oferindu-le ceva util de care au nevoie. Cu siguranță, daca te axezi pe a convinge cumpărătorii natural și uman, vânzarea va veni instant.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Motocoasa Electrica Cu Acumulator
Cantar Smart Cu Aplicatie
Lampa Solara LED SIKS Cu Telecomanda
Lanterna de cap LED SIKS, Profesionala, Incarcare USB
Ghirlanda Luminoasa Decorativa SIKS
Feliator multifunctional EDAR® manual, 8 setari de grosime, alb/gri