Redactia.ro
Home » Știri » Rămâi fără permis de conducere în România, peste noapte. Cum și de ce ți se poate anula carnetul de șoferi

Rămâi fără permis de conducere în România, peste noapte. Cum și de ce ți se poate anula carnetul de șoferi

Noua măsură care îi vizează pe toți șoferii cu permis categoria B. Românii vor putea conduce și motociclete

Rămâi fără permis de conducere în România, peste noapte. Iată cum și de ce ți se poate anula carnetul de șoferi!

Rămâi fără permis de conducere în România, peste noapte

În România, un nou proiect legislativ propus în Senat urmărește să aducă schimbări semnificative în ceea ce privește anularea permiselor de conducere, chiar și pentru cei care nu au încălcat vreo lege rutieră. Această inițiativă legislativă vine ca răspuns la o situație alarmantă: numeroase persoane care primesc indemnizații pentru dizabilități sau care suferă de tulburări psihice grave continuă să dețină permise de conducere, punând în pericol siguranța în trafic.

Cum și de ce ți se poate anula carnetul de șoferi

Ce propune acest proiect de lege este o serie de modificări ale legislației rutiere din România, în special în ceea ce privește evaluarea și verificarea persoanelor cu dizabilități certificate sau cu tulburări psihice atestate, cu scopul de a le anula permisele de conducere în cazurile în care acest lucru se impune.

Proiectul prevede că toate comisiile de evaluare a gradului de handicap vor trebui să țină cont și de existența permiselor auto valide atunci când stabilesc termenul de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap. Astfel, dacă se constată că o persoană cu un grad de dizabilitate incompatibil cu conducerea auto deține un permis de conducere, comisia va trebui să propună anularea acestuia.

De asemenea, proiectul de lege vizează modificarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, astfel încât comisiile de evaluare a persoanelor adulte cu handicap să aibă responsabilități suplimentare în ceea ce privește permisele auto. Proiectul precizează că comisia poate „revoca sau înlocui măsura de protecție stabilită, în condițiile legii, dacă împrejurările care au determinat stabilirea acesteia s-au modificat, cum ar fi cazul în care în funcție de gradul de handicap al adultului, acesta beneficiază de permis auto valid.”

Este important de menționat că proiectul prevede și sancțiuni pentru comisiile de evaluare care nu respectă aceste reguli, cu amenzi ce pot ajunge până la 100.000 de lei.

Această inițiativă legislativă vine în contextul în care au avut loc mai multe evenimente rutiere grave cauzate de persoane cu permise de conducere, dar care aveau dizabilități sau suferiseră de tulburări psihice care le afectau abilitatea de a conduce în siguranță. Un exemplu este situația din județul Olt, unde mai multe persoane care primeau indemnizații pentru nevăzători dețineau permise de conducere, punând în pericol nu doar viața lor, ci și pe cea a celorlalți participanți la trafic.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: