Redactia.ro
Home » Știri » Revine canicula în țară. Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu

Revine canicula în țară. Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu

Meteorologii nu au vești prea bune pentru următoarea perioadă. Deși scăpăm de ploi, mai multe zone din țară vor fi lovite de un val de caniculă. Elena Mateescu, directorul ANM, a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

Revine canicula în țară. Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu

Se anunță zile caniculare de vară! Este vizată, din nou, partea de vest a țării, care s-a confruntat, în urmă cu câteva zile cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius. De altfel, este vizată și partea de sud, anunță directorul ANM, Elena Mateescu

”Mâine vremea va fi într-un proces, de la o zi la alta, de încălzire semnificativă în special în partea de vest și sud vest a țării. Deja mâine vom consemna 34 de grade Celsius în sudul Olteniei. Marți vorbim de 35 de grade pe arii extinse în partea de vest și sud-vest a țării pentru ca miercuri valori de 36-38 de grade Celsius să fie de interes până la finele săptămânii. De miercuri valul de căldură se va intensifica, va persista, iar disconfortul termic va fi în accentuare în special în Câmpia de Vest și Câmpia Română acolo unde cu siguranță pragul de test 180 de unități va fi atins și chiar depășit, iar temperaturile resimțite vor consemna valori de peste 38 posibili 40 de grade Celsius asociate cu aport mare de umezeală în atmosferă”, a spus Elena Mateescu la Antena 3.

Instabilitate atmosferică

Totodată, va exista și un val de instabilitate atmosferică. Pe alocuri, va ploua, în partea de est a țării, în zonele de deal și zonele de munte. Ploile vor fi torențiale, însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină.

”În același timp, vorbim și de averse pentru că mai ales pe parcursul zilei de marți și miercuri odată cu intensificarea varului de căldură vor apărea și aversele cu caracter torențial. Vor cantități de apă mai însemnate în special în partea de est a țării. În zonele de deal și de munte este posibil să consemnăm din nou pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare valori mai însemnate ale precipitațiilor. În același timp sunt aşteptate descărcări electrice vijelii și izolat căderi de grindină”, a mai precizat Elena Mateescu, director ANM.

Etichete: