Redactia.ro
Home » Știri » Se dau case gratis la munte. Cine poate beneficia de această ofertă

Se dau case gratis la munte. Cine poate beneficia de această ofertă

Se dau case gratis la munte. Cine poate beneficia de această ofertă

Locuința este dorința fiecărui om, iar dacă este primită și gratis este deja un vis frumos. Autoritățile oferă case gratis pentru câteva persoane. Iată cine poate beneficia de această ofertă!

Se dau case gratis la munte. Cine poate beneficia de această ofertă

Autoritățile dintr-o localitate montană din Italia au anunțat că vor oferi case gratuit cuplurilor cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani care acceptă să se mute acolo, scrie Il Gazzettino.

Canal San Bovo este o localitate cu aproximativ 1.500 de locuitori, din provincia Trentino, aflat la o altitudine de 750 de metri. Multe imobile publice stau nefolosite, iar autoritățile încearcă prin această măsură să aducă un nou suflu comunității și să evite depopularea zonei, potrivit stirileprotv.ro.

Doritorii vor primi o locuință în care vor putea sta gratuit timp de patru ani. După această perioadă vor plăti o chirie convenită cu autoritățile locale. Aceasta este calculată în funcție de situație economică a fiecărei familii. Cei care se vor alătura proiectului nu numai că vor avea ocazia să trăiască într-o zonă pitorească, ci vor beneficia și de serviciile puse la dispoziție de primărie pentru noi rezidenți. Cum ar fi o echipă care va ajuta cuplurile să se integreze mai ușor în comunitate și să își găsească un loc de muncă.

”Noile familii vor da viață comunității și le-am putea oferi noi oportunități pentru proiecte de viață, cu intenția comună de dezvoltare socială, culturală și economică în Vanoi Vale”, a declarat Bortolo Rattin, primarul din Canal San Bovo.

Locul din România în care femeile pot trăi pe gratis

Schitul Babicilor este un loc cum nu se mai găsește în România. Aici, femeile pot trăi pe gratis, pentru că sunt construite mai multe case în care aceste se pot retrage, dacă vor să urmeze calea Domnului. Nu trebuie să plătească nimic niciodată, ele trăiesc doar din donațiile locanicilor, care trebuie să le dea inclusiv de mâncare.

De cele mai multe ori, cele care vin aici, la Schitul ,,Babicilor” din Jurilovca, Tulcea sunt femei trecute de prima tinerețe. Acestea vor să își petreacă ultima parte a vieții în rugăciune. Schitul este așezat lângă Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Tulcea și a fost construită încă din 1838.

Localnicii spun că femeile de aici trăiesc doar din ce primesc de la alții, inclusiv mâncarea. În schimbul tuturor acestora, ele trebuie să se roage pentru mântuirea și viața curată a celui care vine în ajutorul lor. Aici, în perimetrul bisericii, este un loc unde sunt câteva clădiri mai mititele unde se retrag femeile bătrâne. Este un lăcaș fără bărbați. Se retrag femeile care nu au posibilități materiale de întreținere. Ba chiar și unele care au, dar se retrag aici pentru a le fi mai ușor să participe la toate slujbele care se fac la biserică. Locul a primit denumirea de schit. Așa este cunoscut la noi în localitate, drept schit”, spune Maxim Busla, localnic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: