Redactia.ro
Home » Știri » Strategii simple pentru a crea un fond de urgență

Strategii simple pentru a crea un fond de urgență

Strategii simple pentru a crea un fond de urgență

Viața este imprevizibilă, iar urgențele pot apărea în orice moment. Partea bună este că te poți pregăti pentru ele, având un fond de economii în care ții bani dedicați situațiilor delicate. Chiar dacă poate părea greu de obținut, cu strategia potrivită poți ajunge să îți creezi o astfel de „rezervă” fără prea mult efort!

 1.      Începe cu o sumă mică

Gândește-te la fondul de urgență ca la un cont de economii, cu excepția faptului că este destinat doar urgențelor adevărate. Pentru a ajunge să pui deoparte o sumă adecvată, ține cont de faptul că trebuie să începi cu pași mărunți.

În primul rând, stabilește-ți un obiectiv pentru suma pe care dorești să o economisești lunar. De exemplu, poate fi vorba de 10% din venitul total. Astfel, vei putea pune bani deoparte fără a te simți copleșit financiar. În același timp, trebuie să înțelegi că rezultatele se vor observa treptat, aplicând o strategie mai amplă.

2.      Pune deoparte mărunțișul

Ori de câte ori primești monede ca rest, pune-le în pușculiță pentru fondul tău de urgență. Chiar dacă cel mai probabil crezi că nu o să se simtă, vei fi surprins să vezi cât poți economisi atunci când aduni tot mărunțișul într-un loc. Bineînțeles, pe termen lung.

După ce ai strâns o sumă considerabilă, poți merge la bancă să schimbi monezile în bancnote, pentru pe putea centraliza mai bine toate economiile.

3.      Programează o tranzacție recurentă

Dacă aplicația de online banking pe care o deții îți permite, poți programa o plată lunară în contul de economii. Astfel, te asiguri că imediat ce ai primit salariul, suma stabilită va fi pusă deoparte fără prea mult efort și nu îi vei cheltui pe altceva.

4.      Redenumește contul

În loc să etichetezi pur și simplu un cont de economii drept „economii”, găsește-i un nume în genul   „fond de urgență” sau „fond pentru zile negre”. În acest fel, atunci când te uiți la soldul din acel cont, îți vei reaminti de ce pui bani deoparte și te va descuraja să îi cheltui pe lucruri neesențiale.

5.      Pune mereu banii la loc

Dacă ești nevoit să retragi o sumă din contul de economii, asigură-te că vei pune banii la loc cu prima ocazie. Astfel, ai garanția că indiferent de cât de des apar situații neprevăzute, există suficiente fonduri dedicate urgențelor.

În cazul în care te lovești de o situație care necesită o sumă care nu este acoperită de economiile tale, accesează un credit rapid online. Folosește-te de banii pe care îi ai să vii în completarea împrumutului sau folosește-i să plătești ratele creditului.

Crearea unui fond de urgență este o modalitate excelentă de a te asigura că ești pregătit pentru evenimentele neașteptate ale vieții. Cu câteva strategii simple, poți începe să construiești unul chiar de astăzi! Chiar dacă nu ai posibilitatea să pui o mulțime de bani deoparte acum, important este să începi cu pași mărunți. Odată ce ai început să respecți sfaturile, îți vei crea o rutină și vei face lucrurile automat, fără să simți că îți sunt afectate cheltuielile zilnice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini