Redactia.ro
Home » Știri » Trupul lui Ion Dichiseanu va fi depus în foaierul Teatrulului Nottara. Ce scrie pe crucea actorului

Trupul lui Ion Dichiseanu va fi depus în foaierul Teatrulului Nottara. Ce scrie pe crucea actorului

GALERIE FOTO (5) Trupul lui Ion Dichiseanu va fi depus în foaierul Teatrulului Nottara

Trupul lui Ion Dichiseanu va fi depus în foaierul Teatrulului Nottara. Celebrul actor s-a stins din viață joi, 20 mai, la spitalul Floreasca, în brațele fiicei sale, Ioana. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului va fi depus vineri în foaierul Teatrului Notarra, acesta urmând să fie înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu.

Trupul lui Ion Dichiseanu va fi depus în foaierul Teatrulului Nottara. Ce scrie pe crucea actorului

Trupul lui Ion Dichiseanu va fi depus în foaierul Teatrulului Nottara. Sicriul cu trupul neînsufletit al actorului a fost ridicat de la Spitalul Floreasca din Capitală. Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, în jurul orei 15.00, la vârsta de 87 de ani. Actorul s-a stins din viață pe patul de spital, fiind internat de trei lni, cu o infecție luată tot din spital. În urmă cu puțin timp, trupul neînsuflețit al actorului a fost preluat de la morga unității medicale, fiins așezat în sicriul său de culoare albă, peste care s-a pus drapelul țării.

De asemenea, și crucea este tot albă, fiins scris pe ea numele său, Dichiseanu Ion, dar și data nașterii și cea a decesului. Patru persoane l-au transportat pe regretatul actor la mașina mortuară, Ioana fiind atentă la fiecare pas făcut de cei care îi purtau sicriul părintelui său iubit. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului a ajuns la Teatrul Notarra, unde urmează să fie depus pe scena pentru ca toți cei care l-au admirat și iubit să îi poată aduce un ultim omagiu. Sicriul va rămâne în foaierul Teatrului notarra din București până mâine la ora 10.00, când va fi depus la capela Cimitirului Bellu. Înmormântarea actorului urmează să aibă loc la ora 12.00, pe Aleea Artiștilor, unde va fi așezat chiar lângă locul unde este înmormântată Ionela Prodan.

Ion Dichiseanu s-a stina din viață la vârsta de 87 de ani

Vestea că celebrul actor a plecat dintre noi, i-a îndurerat pe apropiații și fanii săi. Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, iar călătoria vieții sale a început cu plimăbirle în gară din Adjud, căci tatăl său era impiegat. Războiul i-a furat unul dintre cele mai frumoase visuri de copil, și anume să-și cumpere o bicicletă. La aproape 10 ani. a ajuns într-un lagăr de lângă Salzburg, unde a petrecut aproape un an, până când a fost eliberat de americani. S-a întors acasă cu familia sa și, după ce i-au murit părinții, a fost nevoit să se întrețină, așa că și-a petrecut doi ani la o școală de ucenici, după care a devenit student la Politehnică. Dar destinul avea să-i pregătească alt drum. Nepoata celebrului George Vraca, i-a sugerat să meargă la unchiul ei, pentru o audiție, și cu o intuiție bunp, acesta a ghicit că Ion Dichiseanu era talentat.

Ulterior a abasolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1959 și a plecat, împreună cu toată promoțoa sa, la Teatrul din Botoșan, unde au fost repartizați. După ce s-a întâlnit din nou cu George Vraca, Dichiseanu avea să fie chemat în Capitală și să i se ofere rolul principal din „Antoniu şi Cleopatra”.

Tot în 1962, a jucat în regia lui Radu Penciulescu „Steaua polară”, de Sergiu Fărcăşan, şi rolurile au continuat în mari spectacole precum: „Oedip rege”, de Sofocle, regia Mircea Marosin (1964), „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, regia George Rafael (1966), „Othello”, de W. Shakespeare, regia Cornel Todea (1969), „Timon din Atena”, de W. Shakespeare, regia Dinu Cernescu (1978), „Coriolan„, de W. Shakespeare, regia Dinu Cernescu (1979), „Citadela sfărâmată”, de H. Lovinescu, regia Mihai Berechet (1984), „Misterele Londrei”, un musical după „Pygmalion”, de G.B. Shaw, regia Dominic Dembinski (1995), „Îngeri în America”, de Tony Kushner, regia Theodor-Cristian Popescu (1999), „Ce frumos e în septembrie la Veneţia”, de Teodor Mazilu, regia Nicolae Scarlat (2001), şi „Sărbători fericite”, de Jean Poiret, regia Dinu Cernescu (2003).În 2019 a fost decorat de Președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: