Redactia.ro
Home » Știri » Tulpina sud-africană de COVID19 poate anula protecția vaccinului Pfizer. Avertismentul cercetătorilor!

Tulpina sud-africană de COVID19 poate anula protecția vaccinului Pfizer. Avertismentul cercetătorilor!

Tulpina sud-africană de COVID19 poate anula protecția vaccinului Pfizer

Tulpina sud-africană de COVID19 poate anula protecția vaccinului Pfizer. Potrivit unui studiu prezentat de specialiștii israelieni, tulpina din Africa de Sud a coronavirusului poate fi mai puternică decât vaccinul Pfizer. Explicațiile cercetătorilor.

Tulpina sud-africană de COVID19 poate anula protecția vaccinului Pfizer. Avertismentul cercetătorilor!

Tulpina sud-africană de COVID19 poate anula protecția vaccinului Pfizer. În urmă cu o zi a fost publicat un studiu israelian, în urma căruia a rezultat că tulpina din Africa de Sud a coronavirusului ar fi mai puternică decât vaccinul Pfizer. Studiul a comparat starea de sănătate a 400 de pacienți infectați cu COVID19, la 14 zile după ce au primit unul sau mai multe doze ale vaccinului Pfizer, cu același număr de persoane nevaccinate care aveau coronavirus.

Mai mult, cele două grupe analizate aveau aceeași vârstă și sex. Conform Universității Tel Aviv, tulpina sud-africană a fost descoperită la 1% din toți cei bolnavi studiați. Însă, printre pacienții care au primit doza de vaccin s-a dovedit că rata de infecție era de opt ori mai mare decât celor neimunizați, adică de 5.4% faţă de 0.7%. O concluzie este că vaccinul Pfizer este mai puțin eficient împotriva tulpinei sud-africane, comparativ cu prima formă a virusului și cu cea descoperită în Marea Britanie, care s-a răspândit în Israel. “Am descoperit o rată disproporţionat mai mare a variantei sud-africane în rândul persoanelor vaccinate cu a doua doză, comparativ cu grupul de nevaccinaţi. Asta înseamnă că varianta sud-africană este capabilă, până la un punct, să anuleze protecţia vaccinului”, a spus Adi Stern de la Universitatea din Tel Aviv.

Ce reacție au avut companiile Pfizer/BioNTech

Cu privire la rezultatele cercetării, specialiștii au avertizat populația, având în vedere că au studiat un număr redus de persoane. Cercetătorii au declarat că studiul nu a avut obiectul să arate efectul unui vaccin împotriva noului coronavirus, fiind vizați pacienții deja testați pozitiv cu COVID19, nu rata generala a infecțiilor. Momentan, companiile de vaccin Pfizer/BioNTech nu a avut nicio reacție.

La 1 aprilie, companiile au anunțat că vaccinul are o eficacitate de 91% pentru combaterea coronavirusului, citând studii proprii recente în care au fost implicați voluntari timp de aproape șase luni. Referitor la tulpina din Africa de Sud, cercetătorii susțin că printre cei din grupul de 800 de voluntari din Africa, unde B.1.351 este răspândită, au fost descoperite nouă cazuri de coronavirus, toate la cei care au primit placebo. Din cele 9 cazuri, șase au fost la indivizi testați pozitiv cu varianta sud-africană.

Totodată, unele studii anterioare au indicat faptul că vaccinul Pfizer/BioNTech este mai puțin eficient împotriva formei B. 1.351 în comparație cu alte variante ale coronavirusului, oferind o protecție consistentă.“Chiar dacă varianta sud-africană poate anula efectul vaccinului, nu s-a răspândit atât de mult în rândul populaţiei”, a precizat Stern. Aproximativ 53% din populația de 9,3 milioane a Israeulului a primit cele două doze de vaccin Pfizer. Recent, Israelul și-a redeschis economia, în contextul în care rata îmbolnăvirilor, cazurile extrem de grave și numărul celor spitalizați au scăzut foarte mult. Astfel, o treime dintre israelini au sub 16 ani, ceea ce înseamnă că nu sunt eligibili momentan pentru vaccinare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: