Redactia.ro
Home » Știri » Un nou studiu dezminte tot ce știam despre COVID-19. Și ei se pot infecta

Un nou studiu dezminte tot ce știam despre COVID-19. Și ei se pot infecta

Un nou studiu dezminte tot ce știam despre COVID-19. Și ei se pot infecta

Potrivit unui studiu, oamenii pot infecta cu noul coronavirus câinii și pisicile. Conform cercetătorilor, persoanele pozitive cu COVID-19, pot infecta animalele, dar acestea nu pot transmite virusul oamenilor.

Un nou studiu dezminte tot ce știam despre COVID-19. Și ei se pot infecta

Potrivit unui studiu efectuat pe 800 de animale din nordul Italiei, s-a descoperit că oamenii infectați cu noul coronavirus pot transmite virusul câinilor și pisicilor.

Această ipoteză a fost confirmată de cercetătorii italieni. Aceștia au studiat 530 de câini și 277 de pisici din Italia, care trăiau în casele cu persoanele infectate cu noul coronavirus sau în zonele deosebit de afectate de virus.

Așadar, la 3,4% dintre câini și la 3,9% dintre pisici, specialiști au descoperit anticorpi împotriva SARS-Cov2, acest lucru indicând existenta unei infecții anterioare.

Thomas Mettenleiter, președintele Institutului Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor Friedrich-Loeffler din Greifswald, aceste rezultate nu sunt deloc surprinzătoare pentru el.

Acesta se aștepta ca rezultatele să fie pozitive, dar că este bine să existe un studiu care să confirmate acest lucru. „Confirmă ceea ce știm deja. Nu e așa ușor să obții probe. Presupunem că virusul este transmis de regulă de la om la animale”, a spus președintele Institutului Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor Friedrich-Loeffler din Greifswald.

Animalele infectate cu COVID-19 nu pot transmite virusul oamenilor

Mai mult, studiul elaborat de cercetătorii italieni confirmă o faptul că pisicile și câinii nu contribuie la răspândirea virusului COVID-19.

În opinia specialiștilor, persoanele sănătoase nu e nevoie să reducă contactul cu animalele de companie, ci doar persoanele infectate ar trebui să evite contactul cu acestea.

Totodată, nu există dovezi că virusul poate afecta porcii, puii și alte animale de fermă. La momentul actual, cercetătorii italieni desfășoară experimente pe mai multe specii de animale. Dihorii și liliecii de fructe sunt sensibili la virus, dar puii și porcii nu, arată rezultatele inițiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini