Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru elevi. Se dau bani de la stat

Vești bune pentru elevi. Se dau bani de la stat

elevi

Elevii din mediile dezavantajate ar putea primi bani de la stat pentru achiziționarea de dispozitive – tablete, în special – pentru învățarea acasă. Este vorba despre un proiect de Hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică și care prevede alocarea sumei de 150 de milioane de lei în acest scop.

Acest proiect a fost anunțat chiar de ministrul Educației Monica Anisie la o emisiune de radio. Acesta a precizat că statisticile Ministerului Educației arată că în jur de „250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea să facă educație online și aceste echipamente noi le achiziționăm și cu internet pentru 2 ani plătit, în așa fel încât să nu existe probleme”.

Acest proiect a fost inițiat de Monica Anisie, care a declarat că „trebuie să avem echipamentele necesare pentru ca toți elevii să aibă acces la învățământul online, iar pe de altă parte ne pregătim cu măsuri de siguranță și cu măsuri pentru formarea profesorilor. Să-i sprijinim și pe profesori pentru a putea realiza un învățământ de calitate, pentru a putea realiza lecții cu elevii în așa fel încât dacă se întâmplă să nu ne găsească nepregătiți”.

În septembrie toți elevii trebuie să aibă acces la un dispozitiv

Conform Monicăi Anisie, ministerul își propune ca în luna septembrie să nu fie niciun elev fără acces la un dispozitiv. „În septembrie ne propunem să nu avem copil fără acces la un dispozitiv, în așa fel încât lecțiile online să se desfășoare. Ministerul Educației a pus deja în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se alocă 150 de milioane de RON pentru asigurarea de achiziții de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate”, a declarat Monica Anisie.

Școlile sunt închise de pe 11 martie, iar recomandarea Ministerului Educației a fost mutarea cursurilor în online. Nu este clar încă câți elevi au acces la aceste cursuri online, pe de-o parte fiindcă nu toți copiii au un computer sau tabletă cu acces la internet, pe de altă parte pentru că nu toți profesorii au pus în aplicare recomandarea ministerului. Profesorii au semnalat problemele cu care se confruntă pentru desfăşurarea lecţiilor online. Unii elevi nu au electricitate, acces la internet și nici măcar un telefon. Alți elevi nu au manuale, caiete și pixuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: