Redactia.ro
Home » Știri » Atenție, șoferi! Mașina ta poate fi ridicată, deși ai parcat regulamentar. În ce situații ia poliția această măsură 

Atenție, șoferi! Mașina ta poate fi ridicată, deși ai parcat regulamentar. În ce situații ia poliția această măsură 

Atenție, șoferi! Mașina ta poate fi ridicată, deși ai parcat regulamentar. În ce situații ia poliția această măsură 

Atenție, șoferi! Mașina ta poate fi ridicată, deși ai parcat regulamentar. Iată în ce situații ia poliția această măsură!

Mașina ta poate fi ridicată, deși ai parcat regulamentar

Polițiștii vor avea, curând, competența de a decide ridicarea unui autovehicul, deși este parcat regulamentar. Această prerogativă face parte dintr-un proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne. În cazul în care lucrări sunt în desfășurare în zonă sau este necesară eliberarea spațiului pentru intervenții de urgență, poliția poate solicita ridicarea autoturismului, chiar dacă acesta este parcat conform regulilor.

Este important de subliniat că proprietarul autoturismului nu va fi obligat să suporte cheltuielile legate de ridicarea și transportul acestuia.

În prezent, legislația rutieră se concentrează doar asupra normelor privind ridicarea mașinilor parcate în mod ilegal sau neregulamentar.

În ce situații ia poliția această măsură

În practică, această măsură va fi aplicată atunci când este necesară protejarea interesului public general. Astfel, polițiștii de la Rutieră sau, în anumite situații, polițiștii locali, vor putea decide ridicarea autovehiculelor parcate în mod regulamentar în următoarele circumstanțe:

1. Pentru a permite desfășurarea de lucrări sau furnizarea de servicii publice de interes național sau local.
2. Pentru a facilita intervenția serviciilor de urgență în scopul prevenirii sau limitării efectelor unor accidente, calamități sau dezastre.
3. Pentru a impune măsuri de menținere a ordinii și siguranței publice.

Decizia de a ridica un autoturism poate fi luată fie la inițiativa autorităților, fie la solicitarea administrației publice locale, a administratorului drumului public sau a instituțiilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență, cum ar fi pompierii sau serviciile de ambulanță.

Proprietarul va fi informat despre locul unde a fost mutat vehiculul

Mașinile ridicate în aceste circumstanțe vor fi mutate în zone desemnate pentru parcarea lor sau în locuri special amenajate pentru stocarea vehiculelor ridicate din cauza parcării ilegale, care se află în aceeași unitate administrativ-teritorială.

În cazul în care se decide relocarea unui autoturism, costurile asociate cu ridicarea, transportul, parcare sau depozitarea acestuia vor fi acoperite de către administrația publică locală sau de către administratorul drumului public. Indiferent de situație, proprietarul vehiculului mutat nu va fi obligat să suporte nicio cheltuială în legătură cu relocarea mașinii, conform informațiilor de pe avocatnet.ro.

Potrivit dispozițiilor din ordonanță, proprietarul sau posesorul vehiculului va fi notificat cu privire la locul în care vehiculul a fost mutat de către administrația publică locală sau de către administratorul drumului public.

Când intră în vigoare modificarea

Este important să se sublinieze că pentru a fi pus în aplicare, proiectul de Ordonanță de Urgență trebuie să fie aprobat de către Guvern și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: