Redactia.ro
Home » Știri » Au venit rezultatele testelor de sânge ale vatmanului STB. Era sau nu sub influența drogurilor

Au venit rezultatele testelor de sânge ale vatmanului STB. Era sau nu sub influența drogurilor

Vatmanul implicat în accidentul tragic de pe Șoseaua Progresului, care a rezultat într-o coliziune fatală, nu consumase substanțe stupefiante, conform testelor de sânge efectuate de Institutul Național de Medicină Legală (INML). Inițial, aparatul DrugTest al Brigăzii Rutiere indicase un rezultat fals pozitiv pentru amfetamine, însă analizele de laborator au confirmat că vatmanul nu era drogat. Accidentul a avut loc după ce un autovehicul a intrat în coliziune cu tramvaiul pe care vatmanul îl conducea.

Un rezultat fals pozitiv care a stârnit controverse

După accident, vatmanul a fost testat inițial cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a indicat prezența amfetaminelor în organism. Aceasta a ridicat numeroase semne de întrebare și a dus la suspendarea permisului de conducere. Cu toate acestea, bărbatul a susținut că urmează un tratament pentru răceală și a furnizat o rețetă medicală pentru medicamentele pe care le lua. Rezultatele finale, comunicate de INML, au arătat că nu consumase substanțe interzise, confirmând astfel suspiciunile privind erorile frecvente ale dispozitivelor DrugTest.

„Vă informăm că rezultatul analizelor mostrelor biologice recoltate în data de 19.09.2024 a fost comunicat de către Institutul Național de Medicină Legala „Mina Minovici”, acesta indicând absența substanțelor psihoactive în organism. În acest context, puteți să vă prezentați la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea restituirii permisului de conducere”, se arară în informarea pe care ar fi primit-o vatmanul de la STB.

Implicațiile și reacția publicului

Acest caz evidențiază problemele frecvente legate de acuratețea aparatelor DrugTest folosite de Brigada Rutieră, care au mai oferit în trecut rezultate fals pozitive. Asociația Profesionistă a Transportatorilor și colegii vatmanului au cerut revizuirea acestor dispozitive, subliniind că astfel de erori pot afecta serios viața profesională a celor implicați. În cazul de față, vatmanul urmează să își recapete permisul de conducere și să continue activitatea, însă accidentul rămâne o tragedie, cu consecințe devastatoare pentru familia celui decedat.

Revizuirea sistemelor de testare și măsuri viitoare

După acest incident, autoritățile ar putea fi presate să revizuiască procedurile de testare antidrog și să îmbunătățească aparatele folosite în trafic. Având în vedere frecvența cu care apar erori, mai multe sindicate au cerut verificări mai riguroase și investigații suplimentare asupra acurateței testelor aplicate pe șoferii de transport public și pe cei implicați în accidente rutiere. Astfel de măsuri sunt esențiale pentru a evita ca profesioniștii din domeniu să fie supuși unor acuzații false, care le pot afecta carierele și viața personală.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect