Bunica Gherghina ne prezintă o nouă rețetă de Colarez, cel mai delicios desert din toate timpurile. Femeile obișnuiau să-l facă, la țară, în urmă cu mulți ani. Chiar bunica Gherghina spune că ”mamaia ei” îl făcea când era ea mică. Acum, dă rețeta mai departe, celor care vor să mănânce un desert gustos.
”A venit ziua și ceasul să vă arăt cum se face colarezul. Cum imi făceam mie mamaie când eram eu mică. Acest colarez era desertul nostru pe timpuri. Urmează să vă prezint ingredientele”, spune bunica Gherghina.
Ingrediente
- Făină
- Lapte
- Sare
- Zahăr
Mod de preparare
”În acest bol punem jumătate din cutia de lapte, iar cealaltă jumătate îl punem în vasul în care fierbem colarezul pe foc. Ați înțeles? Trebuie să încep numărătoarea la făină. Punem opt linguri de făină. Am terminat cu făina, punem o jumătate de linguriță de sare. Amestecăm făina cu laptele. Atenție! Punem cinci linguri de zahăr în timp ce fierbe pe foc. Nu punem zahărul de la început.
Cealaltă jumătate de sticlă de lapte o punem pe foc. Laptele fără făină se pune pe foc și turnăm ușor compoziția făina bătută. Acum, turnăm compoziția, turnă ușor, să nu se lipsească. Cinci linguri de zahăr”, a explicat bunica Gherghina, într-un video postat pe TikTok.