Redactia.ro
Home » Știri » Cazul Caracal. Experții INML au reconstituit scheletul Alexandrei Măceșanu

Cazul Caracal. Experții INML au reconstituit scheletul Alexandrei Măceșanu

caracal

Parchetul General anunţă, oficial, că SIIJ a început urmărirea penală faţă de procurorul Cristian Popescu şi faţă de alţi trei poliţişti, faptele pentru care sunt cercetaţi fiind abuz în serviciu în dosarul privind dispariţia Alexandrei Măceşanu.

Deşi informat, în noaptea de 24/25.07.2019, cu dispariţia minorei, comisarul şef nu ar fi raportat şefului ierarhic acest fapt, nu s-ar fi asigurat/controlat agenţii-şefi principali de poliţie aflaţi în subordine, nu au înregistrat sesizarea, nu au efectuat verificări şi nu au comunicat evenimentul către ofiţerul de serviciu.

Mai mult de atât unul dintre polițiști i-ar fi zis tatălui tinerei să aștepte până a doua zi pentru a se lua vreo măsură, în caz că fata se întoarce. Asta în loc să meargă la domiciuliul familiei pentru a se constata dispariția și pentru a începe ancheta, așa cum prevede legea.

Cazul din Caracal. Procurorii DIICOT au descoperit oase într-o groapă din curtea lui Dincă

Totodată, în noaptea de 24/25 iulie, cei trei nu ar fi întreprins nicio activitate specifică dispariţiei unui minor, respectiv: nu ar fi consemnat sesizarea; nu ar fi dispus deplasarea unei echipe operative la faţa locului pentru evaluarea situaţiei de fapt şi stabilirea tipului de dispariţie; nu ar fi procedat la căutarea minorei şi nu ar fi făcut niciun fel de investigaţii în acest sens.

A fost reconstituit scheletul Alexandrei Măceşanu

La INML a fost reconstituit scheletul din fragmentele osoase găsite în butoiul în care Gheorghe Dincă a mărturisit că a ars corpul adolescentei Alexandra Măceșanu. Această reconstituire, afirmă surse judiciare, a putut fi realizată întrucât au fost regăsite resturi scheletale din toate fragmentele anatomice ale corpului, conform Antena3.

De asemenea, s-a început și reconstituirea scheletului din fragmentele scheletale găsite în lizieră, care au fost descoperite de anchetatori în baza indicațiilor date de Gheorghe Dincă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: