Redactia.ro
Home » Știri » Cum să combați viermele sârmă. E extrem de periculos pentru culturi în această perioadă

Cum să combați viermele sârmă. E extrem de periculos pentru culturi în această perioadă

Cum să combați viermele sârmă. E extrem de periculos pentru culturi

Cum să combați viermele sârmă, care e extrem de periculos pentru culturi.

Cum să combați viermele sârmă. E extrem de periculos pentru culturi în această perioadă

Viermele sârmă este un tip de insectă dăunătoare care poate afecta plantele din grădina ta. Acești viermi se hrănesc cu rădăcinile plantelor, făcându-le să se usuce și să moară.

Femelele depun oua in perioada mai-iulie si vestea proasta este ca depun in jur de 150-200. Din acestea, apar larvele sau viermii sarma, ce pot atinge o lungime de pana la 2 cm, o latime de pana la 2 mm si au o culoare maro deschis. Viermele poate ataca multe tipuri de culturi si aici amintim rosii, ardei, cartofi, varza, morcov, castraveti, pepeni sau sfecla. Poate ataca radacinile, tulpina sau semintele.

La tomate, viermele sarma ataca radacina, iar apoi isi va face drum prin tulpina. Drept urmare, plantele se vor ingalbeni, nu se mai dezvolta si dupa aceea se vor usca si vor muri. In cazul legumelor precum cartofii, morcovii sau sfecla, viermele va sapa galerii prin radacini sau tuberculi, iar apoi acestea vor putrezi. Asta inseamna ca va provoca pagube destul de importante intr-o cultura, potrivit cumsa.ro.

Pentru a combate această problemă, există câteva măsuri pe care le poți lua și unele insecticide pe care le poți folosi.

  1. Curățarea solului: începe prin îndepărtarea plantelor moarte și a resturilor de frunze din grădină, deoarece acestea pot fi un loc bun pentru ca viermii sârmă să se ascundă. Ulterior, sapă adânc în sol și îndepărtează rădăcinile care au fost afectate de viermi.
  2. Utilizarea de nematode benefice: nematodele sunt mici organisme care se hrănesc cu viermi sârmă. Acestea sunt disponibile sub formă de soluții și pot fi achiziționate online sau la magazinele de grădinărit. Aplică nematodele conform instrucțiunilor de pe etichetă.
  3. Utilizarea de insecticide: există diferite tipuri de insecticide care pot fi folosite pentru a combate viermii sârmă. Cele mai bune insecticide pentru a combate viermele sarma sunt Trika Expert si Force Evo. Totusi, ar fi bine sa aplici si o dezinfectare a solului folosind Nemasol 510, potrivit cumsa.ro. Totodata, ia in considerare si tratarea semintelor cu insecticide specifice. Viermii sarma pot manca semintele de pepene si castraveti, iar asta inseamna ca intreaga cultura poate fi afectata! Asigură-te că aplici insecticidul conform instrucțiunilor de pe etichetă, deoarece unele insecticide pot fi toxice pentru oameni și animalele de companie.
  4. Utilizarea de capcane: poți folosi capcane pentru a prinde viermii sârmă înainte ca aceștia să ajungă la rădăcinile plantelor. Folosește bucăți de carton sau alte materiale absorbante și înfășoară-le în jurul rădăcinilor plantelor. În timp ce viermii sârmă încearcă să se strecoare prin material, aceștia se vor lipi de el și vor fi prinși.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: