Redactia.ro
Home » Știri » Cum vor fi așezați elevii în bănci la revenirea în școli? Regula de care se va ține cont

Cum vor fi așezați elevii în bănci la revenirea în școli? Regula de care se va ține cont

Cum vor fi așezați elevii în bănci la revenirea în școli_

Cum vor fi așezați elevii în bănci la revenirea în școli? Sorin Cîmpeanu a declarat, marți seara, că 2,4 milioane de elevi din România se vor întoarce luni la școală. Ministrul Educației a precizat că școlile au stocuri de peste un milion de litri de dezinfectat și peste 37 milioane de măști de protecție.

Cum vor fi așezați elevii în bănci la revenirea în școli? Regula de care se va ține cont

Cum vor fi așezați elevii în bănci la revenirea în școli? Pandemia de coronavirus le-a schimbat viețile tuturor oamenilor, dar și elevilor, care au fost nevoiți să facă cursuri online de acasă. Încă de la începutul pandemiei, copiii au fost nevoiți să se conformeze noilor măsuri de protecție impuse de autorități. Ei bine, de luni, 8 februarie, 24 milioane de elevi se vor întoarce fizic la școală. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a afirmat că este puțin probabil ca situația epidemiologică la nivelul localităților să se modifice până luni. Acesta a arătat, marți seara, la Difi 24 că școlile au stocuri de peste un milion de litri de dezinfectant și peste 37 milioane de măști de protecție.

Totodată, ministrul a precizat că elevii care prezintă simptome sau care locuiesc împreună cu bunicii, și pot prezenta un risc pentru aceștia, pot învăța în continuare de acasă, dar trebuie să aducă un certificat de la medicul de familie. Profesorii care au vulnerabilități au posibilitatea să predea de acasă, dar în cazul lor este nevoie de un certificat de la un medic de medicina muncii. În cazul în care vor apărea cazuri de coronavirus în școli, Sorin Cîmpeanu a declarat că se va suspenda activitatea școlii timp de 14 zile. În cazul elevilor, dacă sunt doi într-o clasă, se va suspenda activitatea doar în clasa respectivă, dar dacă apar cazuri multiple în mai multe clase, se va suspenda activitatea întregii școli.

Masca de protecție este obligatorie

În ceea ce privește modalitatea în care vor sta elevii în bănci, ministrul Educației a menționat că aceștia vor sta câte doi în bancă și că despărțitoarele din plexiglas vor dispărea. Cîmpeanu a declarat că și alte țări au încercat experiența cu despărțitoare și nu s-au dovedit a fi eficiente. Conform acestuia, cea mai bună măsură de protecție este masca de protecție, care este mai bună decât distanțarea. Școlile din întreaga țară au la dispoziție un stoc de peste 37 milioane de măști și peste un milion de litri de dezinfectant, și le recomandă elevilor să le folosească pentru a evita răspândirea coronavirusului. Mai mult, purtarea măștilor de protecție nu este opțională pentru elevi și cu atât mai puțin pentru profesori.

Totodată, miercuri va fi semnat un ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății în care vor fi cuprinse măsurile pentru deschiderea școlilor. Tot marți, Președintele Klaus Iohannis a anunțat care sunt scenariile în care se vor desfășura cursurile. Așadar, în localitățile în care sunt mai puține cazuri, și unde este scenariu verde, copiii vor merge la școală și la grădiniță. În scenariul galben, copii merg la grădiniță, clasele I-IV merg la școală, și elevii din clasele VIII-a și XII-a. În localitățile cu scenariul roșu, copiii merg la grădiniță și elevii din clasele I-IV la școală, restul învață online de acasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: