Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce unii copii vorbesc mai târziu decât ceilalţi? Mercur este, de fapt, responsabil

De ce unii copii vorbesc mai târziu decât ceilalţi? Mercur este, de fapt, responsabil

De ce unii copii vorbesc mai târziu decât ceilalţi? Mercur este, de fapt, responsabil

Iată de ce unii copii vorbesc mai târziu decât ceilalţi! Mercur este, de fapt, responsabil.

Influența planetei Mercur asupra copiilor

Astrologul Alexandru Păunescu a vorbit despre influența planetei Mercur asupra copiilor și de ce unii copii vorbesc mai târziu decât ceilalți. Vârsta planetară a lui Mercur reprezintă perioada de formare și conștientizare a copilului, între 4 și 13 ani. Această perioadă este marcată de dezvoltarea conștientă a individului, de acumularea de informații din exterior și de învățarea să vorbească.

Astrologul explică că Luna transmite emoții foarte puternice și intense, iar cuvântul nu face decât să le traducă, uneori parțial sau eronat. Astfel, copilul acumulează tot felul de informații din exterior și învață să vorbească. Dacă un copil nu vorbește până la patru ani, nu este nicio problemă. El se acomodează și caută un mediu sigur al emoțiilor, după care caută să se exprime.

„Mercur urmează acestei ordini şi, în sensul evoluţiei omului, după ce copilul are deja o oarecare autonomie, începe să se exprime şi de data aceasta foloseşte cuvântul, care din păcate, este folosit de noi pentru a minţi pentru că Luna transmite nişte emoţii foarte puternice şi foarte intense. Cuvântul nu face decât să traducă aceste emoţii şi uneori le traduce parţial sau eronat şi de aia, cuvântul, într-o oarecare măsură, minte în ceea ce priveşte emoţia. Avem perioada în care copilul acumulează tot felul de informaţii din exterior, învaţă să vorbească.

Dacă copilul nu vorbeşte până la patru ani, nu este nicio problemă. El se acomodează cumva şi caută un mediu sigur al emoţiilor, după care caută să se exprime. Deci, în perioada 4-13 ai, este perioada în care copilul poate să vorbească. Unii vorbesc mai repede, alţii mai târziu. Depinde de impulsul pe care îl au şi de dorinţa de a vorbi”, a precizat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

De ce unii copii vorbesc mai târziu decât ceilalţi?

Alexandru Păunescu explică că de la vârsta de 4 ani până la 13 ani se formează ceea ce avem noi ca conștient, internalizăm regulile atât din familie, cât și din societate. Copiii merg la școală, unde trebuie să se supună unor regulamente și să respecte anumite standarde. Specialistul a mai indicat faptul că ideea de perfecțiune și performanță i-a fost atribuită planetei Mercur și că, dacă un copil nu ajunge la performanța idealizată de părinte, apar frustrările. Luna se manifestă liber, dar Mercur tinde să frustreze pentru că aduce idealurile celorlalți în viața copilului. Acest lucru poate fi periculos, deoarece părinții vin în opoziție cu dezvoltarea copilului.

„Dacă până la vârsta de trei ani vorbim de o funcţionare inconştientă, pre-conştientă, de la vârsta de 4 ani până la 13 se formează ceea ce avem noi ca conştient. Internalizăm regulile atât din familie, cât şi din societate. Mergem la şcoală unde trebuie să ne supunem unor regulamente şi avem parte şi de frustrarea încălcării regulilor.

Este absolut esenţial ca prima parte, partea de Lună (0-3 ani), să aibă parte de nişte interacţiuni emoţionale care să permită un ataşament securizant, cel puţin. Şi, de acolo, Mercur vine şi numeşte ce nu este numit. Când copilul nu poate să numească, nu poate să înţeleagă, nu poate să descrie anumite lucruri, toate acestea se duc în inconştient. Ei bine, perioada de Mercur asta vine şi prin intermediul celorlalţi, asta trebuie să înveţe copilul: să numească lucrurile pe care nu le-a putut numi pentru că nu avea limbajul şi capacitatea cognitivă necesară şi să ia din inconştient acele lucruri care, ulterior, în evoluţia lui de adult, vor deveni motive de conflict psihic”, a mai explicat astrologul. 

Astfel, vârsta planetară a lui Mercur reprezintă o perioadă importantă pentru dezvoltarea copilului, în care acesta acumulează informații din exterior, învață să vorbească și să respecte anumite reguli. Este important ca părinții să permită copilului să se dezvolte într-un mod natural și să nu pună presiune asupra lui pentru a îndeplini anumite standarde sau idei de perfecțiune.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: