Redactia.ro
Home » Știri » Eșuarea tragică a unui delfin pe plaja din Neptun a șocat turiștii aflați pe plajă. Mamiferul a zăcut câteva ore printre oameni FOTO

Eșuarea tragică a unui delfin pe plaja din Neptun a șocat turiștii aflați pe plajă. Mamiferul a zăcut câteva ore printre oameni FOTO

GALERIE FOTO (2)

Eșuarea tragică a unui delfin pe plaja din Neptun a șocat turiștii aflați pe plajă. Mamiferul a zăcut câteva ore printre oameni. Iată detaliile!

Eșuarea tragică a unui delfin pe plaja din Neptun a șocat turiștii aflați pe plajă

Eșuarea unui delfin pe plaja din Neptun a atras atenția și a adus un sentiment de tristețe printre turiști care se bucurau de o zi de relaxare pe malul mării. Descoperirea macabră a avut loc miercuri, când valurile au adus la mal trupul neînsuflețit al unui delfin.

Oamenii aflați pe plajă au fost șocați de această apariție neașteptată și au sunat imediat la numărul de urgență 112 pentru a raporta incidentul. O echipă de specialiști de la Mare Nostrum, o organizație dedicată conservării și protecției mediului marin, a fost trimisă de urgență la fața locului pentru a investiga situația.

Conform specialiștilor, delfinul era un exemplar Tursiops Truncatus Ponticus-Afalin, un mascul tânăr de aproximativ patru ani. Se crede că acesta s-a prins accidental într-o setcă de pescuit pentru calcan. Din păcate, eșuarea delfinilor în plasele pescărești de pe litoral a devenit o problemă tot mai frecventă în ultima perioadă.

Martorii prezenti pe plajă au declarat că trupul delfinului a zăcut acolo timp de câteva ore, printre turiști, înainte ca autoritățile să ajungă să-l ridice. Situația este alarmantă și necesită măsuri urgente pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Au fost înregistrate deja 45 de cazuri de delfini morți

Costin Timofte, reprezentant al organizației Mare Nostrum, a dezvăluit că în acest an au fost înregistrate deja 45 de cazuri de delfini morți, iar 20% dintre aceștia au fost prinși în plasele pescărești. Timofte a subliniat faptul că majoritatea acestor delfini aparțin speciei Tursiops Truncatus Ponticus-Afalin, care trăiește în apele mai apropiate de țărm.

„Preponderent multe exemplare din această specie au eșuat. Este o specie care este mai mult costieră.

Rata de eșuare este destul de mare anul acesta, comparativ cu anii trecuți.

Dintre exemplarele eșuate 20% au urme de plasă pe suprafața corpului.

Trist este că în perioada de prohibiție, când nu ar trebui să se întâmple acest lucru, apar exemplare cu urme de plasă ceea ce indică faptul că există un fenomen de braconaj în Marea Neagră“, a precizat în luna iunie Costin Timofte, din cadrul Mare Nostrum, potrivit Ziua de Constanța.

Rata crescută de eșuare a delfinilor în acest an este îngrijorătoare în comparație cu anii precedenți. Mai mult decât atât, este alarmant faptul că, în perioada de prohibiție când pescuitul este interzis, se înregistrează în continuare eșuarea delfinilor cu urme de plasă, ceea ce indică existența unui fenomen de braconaj în Marea Neagră.

 

Sursa foto: Antena 3

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: