Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul Orban 2 a picat testul în Parlament: doar patru miniștri au primit aviz favorabil

Guvernul Orban 2 a picat testul în Parlament: doar patru miniștri au primit aviz favorabil

Guvernul Orban

A fost scandal mare în Parlament, la audierile miniştrilor propuşi de Ludovic Orban pentru Guvernul Orban 2. În cele 3 zile de audieri, aleşii şi-au aruncat cuvinte grele, s-au acuzat că folosesc un limbaj de mahala şi că se ţin de „furtișaguri” din bani publici.

Primii patru miniştri propuşi în Guvernul Orban 2 au fost audiaţi, luni, în Parlament, dar numai unul dintre ei a primit aviz pozitiv din partea comisiilor reunite. Este vorba de Nicolae Ciucă, propus la Apărare, în timp ce Costel Alexe (Mediu), Florin Cîţu (Finanțe) şi Marcel Vela (Interne) au primit aviz negativ.

La audierile de marți din comisiile parlamentare reunite au mers 7 miniștri propuși, dar doar 2 au primit aviz favorabil. Aceștia sunt Virgil Popescu, ministrul propus la Economie, și Bogdan Aurescu, ministrul propus la Externe. Cei care au primit aviz negativ sunt:

  • Ion Ştefan – ministrul propus al Dezvoltării
  • Ionuţ Stroe – ministrul propus al Tineretului şi Sportului
  • Cătălin Predoiu – ministrul propus al Justiţiei
  • Monica Anisie – ministrul propus al Educaţiei
  • Bogdan Gheorghiu – ministrul propus al Culturii

OUG privind alegerile anticipate, respinsă în Senat. Cei mai afectați vor fi românii din Diaspora

La audierile de miercuri au mers 5 miniștri. Adrian Oros, ministrul propus al Agriculturii şi Dezvoltării, e singurul care a primit aviz favorabil. Ceilalți 4 au primit aviz negativ:

  • Victor Costache – ministrul propus al Sănătăţii
  • Marcel Boloş – ministrul propus al Fondurilor Europene
  • Violeta Alexandru – ministrul propus al Muncii
  • Lucian Bode – ministrul propus al Transporturilor

În urma audierii, comisiile întocmesc un aviz comun, care este consultativ. Pe 24 februarie este programat, în plenul Parlamentului, votul de învestitură a noului Cabinet.

PSD boicotează votul de învestitură al Guvernului Orban 2

Liderii PSD au votat în unanimitate în ședința CEx să boicoteze ședința de plen programată luni, în care ar fi trebuit să fie dat votul pentru respingerea Guvernului Orban 2, transmite Digi 24.

Social democrații au luat decizia motivând că așteaptă hotărârea judecătorilor CCR, care trebuie să se pronunțe luni pe sesizarea PSD conform căreia propunerea din nou a lui Ludovic Orban ar fi fost făcută neconstituțional.

În lipsa PSD este posibil ca în plenul reunit al Parlamentului să nu fie cvorum de ședință și astfel votul să fie blocat și amânat pentru o dată ulterioară. Astfel, va fi prelungit calendarul pentru anticipate. Ședința de plen poate fi ținută doar în condițiile în care sunt 233 de parlamentari prezenți în sală.

Loading...