Redactia.ro
Home » Stil de viață » Implanturi mamare – mituri versus realitate

Implanturi mamare – mituri versus realitate

Implanturile mamare au reușit să domine primul loc în topul intervențiilor de chirurgie estetică în România. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere beneficiile oferite – mărind dimensiunea cupelor la sutien, sculptând o formă atrăgătoare a sânilor, îmbunătățind stima de sine și chiar viața sexuală.

Cu toate acestea, popularitatea lor a venit la pachet cu o serie de mituri și înțelegeri greșite, multe din acestea fiind adesea produse de surse neinformate sau de experiențe individuale nefericite. Acest articol își propune să clarifice aceste neadevăruri și să ofere informații reale, bazate pe cunoștințe medicale.

 

Mitul 1: Implanturile mamare au un aspect artificial

 

Adevărul este că aspectul final al sânilor operați depinde de forma și dimensiunea implantului ales. Implanturile pot crea atât un aspect natural, greu de distins ca fiind rezultatul unei intervenții chirurgicale, cât și unul exagerat, tip „rotund și plin”, semnalând clar o operație de mărire a sânilor. Obținerea unui rezultat natural se realizează prin selectarea unui implant mamar care să se potrivească perfect cu corpul tău și să fie acoperit adecvat de țesutul existent.

 

Mitul 2: Perioada de recuperare este extrem de dureroasă

 

De fapt, timpul necesar pentru recuperare și intensitatea durerii variază de la persoană la persoană. În majoritatea cazurilor, disconfortul nu este major, iar pacientele pot reveni acasă după doar 2 zile și se pot întoarce la serviciu după o săptămână de la operație (fără să facă efort fizic). Se folosesc antialgice pentru ameliorarea durerii în primele zile iar bustiera și fașa elastică folosite pentru susținerea sânilor limitează edemul și scad disconfortul.

 

Mitul 3: Alăptarea nu este posibilă după implanturi mamare

 

Adevărul este că alăptarea este posibilă după o intervenție de mărire a sânilor cu implanturi, atât timp cât canalele galactofore nu au fost afectate în timpul operației.

 

Mitul 4: Rezultatele augmentării mamare sunt permanente

 

În realitate, implanturile mamare îmbunătățesc volumul și forma sânilor, dar nu pot preveni îmbătrânirea naturală a țesuturilor.  Rezultatul augmentării mamare are toate șansele să fie durabil în timp dacă implanturile au fost corect alese (dimensiune potrivită tipului respectiv de torace), operația a decurs fără complicații si greutatea corporală se menține relativ constantă. Îmbătrânirea țesuturilor, variațiile mari de greutate, sarcina și alăptarea și propria greutate a implanturilor fac pielea să se întindă iar sânii nu vor mai avea peste 15 ani același aspect ca imediat după operație. Aceste fenomene sunt normale și nu pot fi împiedicate dar cu siguranță pot fi întârziate prin luarea unor precauții și respectând anumite reguli.

 

Mitul 5: Implanturile mamare trebuie înlocuite la fiecare 10 ani

 

Acest mit este inexact, deoarece nevoia de a înlocui implanturile mamare depinde de evoluția individuală a țesuturilor mamare de-a lungul timpului. Când anume, nimeni nu poate prezice dar pentru a vă asigura că totul este bine, țineți legătura cu chirurgul plastician și prezentați-vă la controalele postoperatorii anuale.

 

Mitul 6: Rezultatul final este vizibil imediat după operație

 

De fapt, este necesar un anumit interval de timp până când edemul dispare și sânii își ating forma finală.De obicei acest lucru se întâmplă în primele 1-2 luni postoperator dar rezultatul final este bine să nu se evalueze înainte de 6 luni după operație. Aceste 6 luni după operație permit țesutului cicatriceal din jurul implantului să formeze o capsulă cu suficientă rezistență pentru stabilirea poziției implantului și a formei sânului și se poate presupune că rezultatul nu se va mai modifica prea mult în timp după acest moment (sigur, în lipsa oricăror complicatii).

 

Mitul 7: Toți sânii cu implanturi arată la fel

 

Adevărul este că rezultatul final depinde de o serie de factori individuali, cum ar fi dimensiunile toracelui, elasticitatea țesuturilor și procesul de vindecare.

 

Mitul 8: Implanturile mamare ridică sânii lăsați

 

În realitate, introducerea implanturilor mamare poate duce la o ușoară ridicare a sânilor, dar nu poate corecta complet aspectul de sâni lăsați. În aceste situații se impune efectuarea unor tehnici de lifting mamar concomitent cu mărirea sânilor cu implanturi. Încercarea de a corecta o ptoză mamară doar prin introducerea unor implanturi foarte mari este din start sortită eșecului iar apariția complicațiilor este regulă în acest caz.

 

Mitul 9: Implanturile mamare reduc sensibilitatea mamelonului

 

Aceasta este o afirmație falsă. Orice schimbări de sensibilitate care apar după operație sunt temporare și revin la normal în câteva săptămâni.

 

Mitul 10: Implanturile mamare fac depistarea cancerului de sân mult mai dificilă

 

Adevărul este că implanturile mamare nu obstrucționează în niciun fel palparea sânilor sau detectarea formațiunilor anormale. Acestea sunt doar câteva dintre miturile despre implanturile mamare care circulă. În încheiere, dacă te gândești la o astfel de intervenție, cel mai bine este să discuți cu un specialist în domeniu, precum Dr. Radu Panțuru. El te poate informa și te poate consilia în legătură cu orice nelămuriri ai avea. Poți afla mai multe pe site-ul său, drpanturur.ro.

Sper că această călătorie în lumea miturilor despre implanturile mamare a fost folositoare. Dacă ai alte întrebări sau nelămuriri, nu ezita să întrebi. Știința este prietena noastră, iar înțelegerea corectă poate face o mare diferență!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini