Redactia.ro
Home » Stil de viață » Motivul ireal pentru care carnea nu trebuie spălată înainte de a fi folosită. Bucătarii au oferit răspunsul

Motivul ireal pentru care carnea nu trebuie spălată înainte de a fi folosită. Bucătarii au oferit răspunsul

În bucătăria tradițională, există multe ritualuri și obiceiuri care au fost transmise din generație în generație. Unul dintre acestea este spălarea cărnii înainte de a fi preparată. Dar, oare acest gest aparent banal este atât de inofensiv pe cât pare? Într-adevăr, experții din domeniul culinar contrazic această practică și ne atenționează asupra potențialelor pericole.

De ce nu este bine să speli carnea înainte de a o prepara? Se pare că răspunsul la această întrebare se leagă de ceea ce poate părea un paradox. Spălarea cărnii, în loc să elimine bacteriile și să o facă mai sigură pentru consum, poate avea, de fapt, un efect contrar.

De ce nu trebuie să speli carnea înainte de a o găti

Atunci când carnea este pusă sub jetul de apă, bacteriile de pe suprafața acesteia pot fi dispersate în întreaga bucătărie, contaminând tacâmurile, hainele sau alte suprafețe.Experții avertizează că bacteriile potențial dăunătoare, precum Campylobacter sau Salmonella, pot fi prezente pe carnea crudă. Acestea pot provoca intoxicații alimentare severe, cu simptome precum dureri abdominale, febră și vărsături.

Dacă te preocupă prezența bacteriilor în carnea crudă, ai o soluție simplă și eficientă: gătește carnea. Bucătarii profesioniști asigură că toți germenii sunt eliminați la temperaturi ridicate, de peste 60 de grade Celsius.

Cum să dezinfectezi carnea

Pentru a fi siguri că bacteriile din carnea pe care o gătiți sunt eliminate definitiv, este recomandat să respectați următoarele temperaturi de gătire:

  • Carnea roșie – se gătește la o temperatură situată între 71 și 74 de grade Celsius;
  • Carnea de pui – se gătește la o temperatură situată între 74 și 78 de grade Celsius;
  • Carnea de porc – se gătește la o temperatură de 74 de grade Celsius;
  • Peștele – se gătește la o temperatură situată între 63 și 65 de grade Celsius.

Dacă nu intenționați să gătiți carnea imediat după cumpărare, este recomandat să o congelezi. Temperaturile scăzute de congelare împiedică dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor, asigurând astfel o păstrare sigură a cărnii.

Curățarea și prepararea cărnii în mod corespunzător este vitală pentru sănătatea noastră. În loc să spălați carnea și să riscați răspândirea bacteriilor, folosiți metodele corecte de gătire pentru a vă asigura că toată carnea este sigură pentru consum.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: