Redactia.ro
Home » Știri » Nu mânca acest produs de patiserie în Postul Paștelui! Este TOXIC pentru sănătate

Nu mânca acest produs de patiserie în Postul Paștelui! Este TOXIC pentru sănătate

A început deja postul Paștelui și este important să știm ce și cum mâncăm. Este un post lung, destul de greu, dar putem să îl facem plăcut și sănătos dacă suntem puțin atenți. Sunt câteva alimente pe care le consumăm foarte des în această perioadă, dar pe care ar trebui să le evităm pe cât de mult posibil, pentru că sunt toxice și ne pot îmbolnăvi.

Cel mai toxic aliment de post

Postul Paștelui este unul lung și dificil, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți la tot ce facem și, mai ales, ce consumăm, ca să postim corect, dar si sănătos. Sunt câteva alimente care chiar ne plac, dar pe care ar trebui să le evităm pe cât posibil. Printre ele se numără și produsele de patiserie, mai ales covrigii calzi.

Vezi și: Reţetă de post de la Muntele Athos: orez cu varză. E una dintre mâncărurile cele mai cerute de călugări

Sunt, într-adevăr, preparate fără lapte, carne sau ouă, dar și unele cu un mare aport caloric. Medicii avertizează și spun că este inadmisibil să consumi zilnic un covrig cald, pentru că pot apărea probleme cardiace. În plus, numărul de calorii este unul mare, de unde și tendința de îngrășare în timpul postului: prea puțin conținut sănătos și prea multe grăsimi.

„Covrigul nu este o variată sănătoasă. Un covrig conține aproximativ 300 de calorii, iar din punct de vedere nutrițional, este nul. Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate.
O cantitate în exces poate pe viitor să ne dea multe probleme metabolice. Dacă am mânca în fiecare zi un covrig ne putem alege cu hipertensiune, mai ales că au o cantitate foarte mare de sare”, a declarat Oana Ciuhureanu la Antena 3.

Alimente de evitat în post

De evitat sunt orice produse de patiserie, care se prepară rapid și stau perioade lungi la congelator. Optează pentru alimente proaspete, gătite în condiții sigure.

Un aliment, de asemenea, foarte iubit în această perioadă în care trebuie să consumăm doar alimente vegetale este și pateul de post. Este gustos, imită foarte bine pateul făcut din carne, dar conține o mulțime de substanțe care ne afectează sănătatea.

Pe rafturile magazinelor există o diversitate de pateuri, dar trebuie reținut că toate sunt la fel de toxice pentru organism. Conțin o mulțime de aditivi alimentari, în loc să aibă ca ingredient principal legumele.

„Produsele de post, în majoritatea lor, sunt dezechilibrate din punct de vedere nutrițional, din cauza numărului mare de aditivi alimentari și al conținutului ridicat de sare. În cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie să fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apă sau ulei vegetal, așa cum s-a constatat în cazul pateului vegetal”, a declarat Conf. Univ. Dr. Stanciu Costel, Președinte APC România, potrivit APC România.

Aditivii sunt ușor de recunoscut dacă citim eticheta așa cum trebuie. Astfel, printre cei despre care medicii spun că provoacă probleme mari de sănătate sunt:

-E1520 – Propilen glicol – produce stări depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic și cardiotoxic și, în contact cu pielea, produce dermatite (se găsește la producătorul Hame România SRL în produsele: vegetal, vegetal verdețuri, vegetal ardei rosu, vegetal ciuperci, vegetal măsline.)

– E635 – Ribonucleotid disodic – posibil cancerigen, dar se regăsește în 29 dintre produsele analizate.

– E621 – Monoglutamat de sodiu – produce dureri de cap, slăbiciune, greață, arsuri, astm, poate declanșa Alzheimer și Parkinson. Se regăsește în 57 dintre produsele analizate

– E412 – Guma guar – produce balonări, greață, crampe, astm, alergii, eczeme. Este prezent în 28 de sortimente incluse în acest studiu făcut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Printre cele mai periculoase pateuri vegetale din magazinele românești sunt:

1.Cora – 15 aditivi

2.Hame, Baroni, Bucegi, Carrefour,Vascar, Sadu,
Auchan, Penny, Moldova în bucate – 11-13 aditivi;

3.FUD, Carrefour, Cosmin, Mandy Foods, Mărășești, Clever, Delicii și capricii, Bucegi, Scandia Sibiu, Moldova în bucate – 8-10 aditivi;

4.365M, Delicii și capricii, Meniu de-a gata, Auchan, Mandy Foods, Winny, Ardealul, Carrefour – 4-7 aditivi;

5.Inedit – 0-1 aditivi.

Doctorii recomandă o cantitate mare de proteină în Postul Mare, pe care o putem lua din supe sau ciorbe. Recomandate sunt și fructele și legumele, precum și lintea, fasolea sau humusul, foarte ușor de preparat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: