Redactia.ro
Home » Știri » O nouă boală devastatoare ucide fără milă. La fiecare două minute, un copil își pierde viața

O nouă boală devastatoare ucide fără milă. La fiecare două minute, un copil își pierde viața

O nouă boală devastatoare ucide fără milă

Întreaga lume a fost lovită de pandemia de coronavirus și populația s-a schimbat din cauza acestui lucru. Totuși, o nouă boală devastatoare face înconjurul lumii și ucide mii de copii. Organizația Mondială a Sănătății anunță că un copil își pierde viața la fiecare două minute, din cauza acestei boli.

O nouă boală devastatoare ucide fără milă. La fiecare două minute, un copil își pierde viața

Pandemia de coronavirus a umbrit liniștea oamenilor din întreaga lume. Întreaga activitate s-a oprit pentru o lungă perioadă de timp, iar sistemul medical nu reușește să mai facă față numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus. Dar cu toate astea, OMS a anunțat că o nouă boală devastatoare ucide sute de mii de oameni. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că la fiecare 2 minute, un copil moarte din cauza complicațiilor.

Noua boala devastatoare este malaria, care a lovit puternic Africa subsahariană. Specialiștii susțin că această boală este mult mai răspândită decât infecția cu coronavirus. Conform OMS, peste 400.000 de persoane din întreaga lume, majoritatea fiind nou-născuții din zonele sărace din Africa, au fost ucisi de această boală devastatoare. Malaria se transmite prin înțepăturile de țânțari care pot provoca daune mult mai mari. „Estimările noastre sunt că, în funcţie de nivelul de întrerupere a serviciului cauzat de pandemia Covid-19 ar putea exista un număr crescut de decese provocat de malarie undeva între 20.000 şi 100.000 în Africa subsahariană, majoritatea în rândul copiilor mici”, a spus directorul programului OMS pentru malarie, Pedro Alsonso.

Totodată, în raportul programului se arată că au fost 229 milioane de cazuri de malarie la nivel global în 2019, iar din cauza transmiterii continue a malariei, jumătate din populația globală este expusă la riscul de a contacta această boală devastatoare.

Ce este malaria?

Malaria este o boală gravă, întâlnită în multe zone tropicale și subtropicale, fiind considerată o problemă de sănătate publică. Aceasta se situează printre primele cinci boli care au impactul cel mai mare la mortalitatea globală. În 1880, medicul francez Alphonse Laveran, este cel care descoperă pentru prima dată agentul patogen al malariei. Conform acestuia, boala devastatoare se transmite prin înțepături de țânțari, în timpul transfuziei de sânge de la persoane cu malarie latentă, prin ace și seringi contaminate și prin alt instrumentar medical cu sânge contaminat.

Simptomul specific al malariei este febra care apare la șapte zile de la prima expunere sau la trei luni de la ultima posibilă expunere. Mai mult, specialiștii susțin că febra apărută la mai puțin de șapte zile de la o posibilă expunere, nu este cauzată de această boală. Malaria este greu de controlat, pentru că transmisia este foarte eficientă, iar majoritatea oamenilor se infectează de mai multe ori pe an. Boala gravă și decesul apar în multe cazuri la copii și la imigranți. Momentan nu a fost prezentat niciun medicament special pentru malarie, dar toate cercetările pentru descoperirea acestuia s-au concentrat pe etapa eritrocitară, care are rolul în blocarea transmiterii bolii.

Specialiștii susțin că existp peste 400 de cazuri diferite de țânțari ce aparțin genului Anopheles, iar intensitatea transmiterii depinde de factorii legați de parazit, vector, gazda umană și mediu. În cazul în care locuiți într-o zonă endemică, se recomandă purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi, pantaloni lungi și șosete. pe timp de noapte. Părțile lăsate descoperite, vor fi acoperite cu o cremă specială care ține la distanță țânțarii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: