Redactia.ro
Home » Știri » Rețetă plăcinta lui Lazăr. Orice credincios trebuie să o dea de pomană de Sâmbăta Morților

Rețetă plăcinta lui Lazăr. Orice credincios trebuie să o dea de pomană de Sâmbăta Morților

sambata lui lazar

În ziua numită Sâmbăta lui Lazăr, tradiția spune că gospodinele pregătesc plăcinta lui Lazăr, un fel de mâncare tradițională românească, reprezentată de o plăcintă cu brânză dulce, oferită apoi ca pomană pentru sufletele celor adormiți. Iată cum se prepară plăcinta lui Lazăr! Nu este dificil de preparat, iar gustul este unul delicios!

Ingrediente plăcinta lui Lazăr

Pentru a prepara plăcinta lui Lazăr vei avea nevoie de următoarele ingrediente. Această rețetă necesită un pachet de foi de plăcintă, un kilogram de brânză de vaci, 6 ouă, 5 linguri de zahăr, 3 pliculețe de zahăr vanilat și o ceașcă de ulei pentru a unge foile și tava. Pentru decor, veți avea nevoie de o bucată de ou, 3 linguri de lapte și 20 de grame de susan.

Mod de preparare

Pentru a găti plăcinta lui Lazăr, vei avea nevoie de un pachet de foi de plăcintă. Înainte de a începe, trebuie să desfaci foile de plăcintă în trei părți, fiecare parte fiind formată din aproximativ 3-4 foi de plăcintă.

După ce ai pregătit foile, urmează partea cu umplutura. Începe prin a sfărâma brânza cu furculița, apoi amestec-o cu ouăle și zahărul. Dacă preferi, poți folosi un mixer pentru a omogeniza compoziția.

Într-o tavă unsă cu ulei, așează stratul de bază din 4-5 foi, fiecare fiind unsă cu puțin ulei. Apoi, adaugă jumătate din cantitatea de brânză, apoi alte 4-5 foi, din nou unse cu ulei, restul de brânză și ultimul strat de foi, unse cu ulei fiecare.

Împarte plăcinta lui Lazăr în porțiuni egale și aplică un amestec format din ou bătut și lapte pe fiecare bucată. Coace plăcinta în cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau până când capătă o culoare aurie plăcută. După ce scoți plăcinta din cuptor și o lași să se răcească, poți să o presari cu zahăr pudră pentru a-i oferi un gust dulce.

Ce se dă de pomană de Sâmbăta lui Lazăr

Ultima sâmbătă din Postul Paștelui este cunoscută ca Sâmbăta lui Lazăr, o zi în care este sărbătorită memoria celor decedați. În cultura populară, această zi este denumită și Moșii de Florii.

În timpul sărbătorii Moșilor de Florii, credincioșii trebuie să ofere alimente de post în cadrul actului de pomenire a morților. Este important ca pachetul dat pentru pomană să includă un pahar cu colivă, pentru a comemora pe cei adormiți, care sunt pomeniți în această zi specială.

Pentru Sâmbăta lui Lazăr, credincioșii pot să pregătească pachețele care conțin diverse legume, cum ar fi roșii, castraveți, măsline sau fructe, precum banane, mere sau portocale. De asemenea, în aceste pachețele se pot adăuga gustări dulci, cum ar fi eugeniile sau napolitanele, precum și o sticlă de băutură răcoritoare, tofu, salată de vinete sau hummus.

Este important ca alimentele distribuite să fie sfințite de un preot și să fie împărțite cu generozitate și dragoste, fără ca acest gest să fie considerat o obligație.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: