Redactia.ro
Home » Știri » Stațiunea Costinești de la malul Mării Negre. De ce poartă acest nume și ce înseamnă el, de fapt

Stațiunea Costinești de la malul Mării Negre. De ce poartă acest nume și ce înseamnă el, de fapt

Stațiunea Costinești de la malul Mării Negre. De ce poartă acest nume și ce înseamnă el, de fapt

Stațiunea Costinești de la malul Mării Negre. De ce poartă acest nume și ce înseamnă el, de fapt. Litoralul românesc reprezintă o parte din țărmul Mării Negre. Se întinde de la granița cu Ucraina , în Nord, până la granița cu Bulgaria, în Sud. Este cel mai vizitat punct turistic din România. Puțini sunt cei care știu că de-a lungul țărmului se întind 2 municipii, 2 orașe mari și 2 orașe mai mici.

Stațiunile litoralului Românesc sunt așezate astfel începând din Nord, de la granița cu Ucraina până în Sud. Acestea sunt: Stațiunea Năvodari, Stațiunea Mamaia, Stațiunea Eforie Nord, Stațiunea Eforie Sud, Stațiunea Costinești, Stațiunea Olimp, Stațiunea Neptun, Stațiunea Jupiter, Stațiunea Cap Aurora, Stațiunea Venus, Stațiunea Saturn, Stațiunea Mangalia, Stațiunea 2 Mai, Stațiunea Vama Veche la câteva sute de metri de Bulgaria.

Stațiunea Costinești de la malul Mării Negre. De ce poartă acest nume și ce înseamnă el, de fapt

Stațiunea Costinești este cunoscută drept Stațiunea Tineretului datorită vieții de noapte. Are o capacitate de cazare de 35 mii de oameni, iar datorită orientării sale dispune de soare timp de 10-12 ore pe zi. Aici este locul potrivit pentru pasionații de scufundări. Se pot face scufundări speologice la Peștera Rapanelor și la niște formațiuni săpate în calcarele sarmațiene subacvatice.

Puțini sunt cei care știu că denumirea stațiunii provine de la Emil Costinescu, latifundiar și om politic la sfârșitul secolului al XIX- lea. Se pare că bărbatul a cumpărat o suprafață mare de teren de la fiul lui Mihail Kogălniceanu, Vasile Kogălniceanu, foarte aproape de țărmul Mării Negre.

În 1949 a fost prima tabără a pionierilor, iar aceasta a însemnat debutul Stațiunii Costinești. După 10 ani a fost deschisă tabăra internațională a studenților. Ion Iliescu s-a aflat atunci printre cei care au tăiat panglica. Atunci deținea funcția de lider al studenților comuniști, iar în 1992 a devenit președintele României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: