Redactia.ro
Home » Monden » Top 8 cele mai iubite melodii cântate de Tina Turner. Povestea care se ascunde în spatele lor

Top 8 cele mai iubite melodii cântate de Tina Turner. Povestea care se ascunde în spatele lor

GALERIE FOTO (2) Tina Turner, top cele mai ascultate 8 melodii

Tina Turner, legendara artistă care a încetat din viață la vârsta de 83 de ani, a lăsat în urmă o moștenire muzicală impresionantă. Cunoscută pentru combinația sa inconfundabilă de R&B, funk, rock și pop, Tina a creat numeroase înregistrări clasice care au captivat inimile ascultătorilor de-a lungul anilor. Cu o putere vocală remarcabilă și o autenticitate desăvârșită, ea a reușit să transmită emoție și să se impună drept o forță de necontestat în industria muzicală.

Cântecele ei nu sunt doar melodii, ci povești ce reflectă viața și experiențele sale. Ele povestesc despre relația ei nefericită cu primul soț, Ike Turner, dezvăluind momentele dificile și suferința prin care a trecut. Totuși, muzica i-a oferit lui Tina o a doua șansă și o revenire triumfală în anii 1980. Această resurecție a fost posibilă datorită colaborării sale cu o trupă britanică de synth pop, care a revitalizat cariera ei și i-a adus succesul atât de meritat.

Top 8 melodii iubite de Tina Turner

Tina Turner a lăsat în urmă o colecție impresionantă de hituri, care au devenit nelipsite în inimile fanilor săi. Aceste melodii nu doar că au devenit populare, dar au fost iubite și apreciate de milioane de oameni din întreaga lume. Iată o selecție a celor mai populare și îndrăgite hituri ale lui Tina Turner, care continuă să trăiască și să răsune în inimile ascultătorilor, păstrându-i astfel amintirea și moștenirea vie.

1. River Deep, Mountain High (1966)

Tina Turner a cunoscut succesul în perioada în care era căsătorită cu Ike, fostul ei soț, în 1960, urmând să scoată această capodoperă muzicală în 1966, alături de producătorul Phil Spector. Deși piesa era pentru Tina și soțul său, producătorul a refuzat colaborarea și i-a oferit vedetei șansa de a se afirma singură.

„Eram doar o fată din Tennessee care a devenit cântăreață”, a scris în autobiografia sa Tina Turner.

2. Proud Mary (1971)

Această melodie i-a adus Tinei Turner un premiu Grammy, după ce a ajuns pe locul 4 în topul Billboard. Acesta a fost momentul în care stilul muzical al Tinei Turner s-a schimbat, iar alături de Ike au transformat atmosfera country-rock negrabită într-o odă funk explozivă și epică a libertății.

În 2005, Beyonce a ales această piesă pe care a cântat-o la Kennedy Central Honors, în onoarea regretatei artiste. Trei ani mai târziu cele două au interpretat aceeași melodie la Premiile Grammy.

3. Nutbush City Limits (1973)

„A church house, gin house/a school house, outhouse” – sunt versurile care au dus-o pe Tina Turner cu gândul înapoi la copilărie și la casa pe care o avea în Tenessee. La trei ani după lansarea melodiei, vedeta a luat decizia de a-l părăsi pe Ike, după un mariaj plin de scandaluri, agresiuni fizice și psihice.

4. Let’s Stay Together (1983)

Tina s-a văzut nevoită să înceapă de la zero și să-și reconstruiască cariera ca artistă solo. Momentul crucial în această revenire, care avea să conducă la un succes și mai mare decât înainte, a sosit atunci când a întâlnit doi membri ai formației engleze de electro-pop, Heaven 17.

Martyn Ware și Glenn Gregory erau în căutarea unui ultim vocalist pentru un album de cover-uri în cadrul proiectului lor numit British Electric Foundation, iar Tina nu avea un contract de înregistrare.

În primă instanță, au înregistrat piesa „Ball of Confusion” a formației The Temptations, apoi au abordat „Let’s Stay Together” a lui Al Green – care avea să devină primul ei hit din top 10 în Marea Britanie după un deceniu.

Top 8 cele mai ascultate melodii cântate de Tina Turner
Top 8 cele mai ascultate melodii cântate de Tina Turner

5. What’s Love Got to Do With It (1984)

Cu această melodie, compusă de Terry Britten și Graham Lyle, Tina și-a consolidat statutul de vedetă solo, deși piesa fusese inițial oferită unor artiști consacrați precum Sir Cliff Richard, Donna Summer și Bucks Fizz. La început, Tina a considerat că piesa era prea ușoară și prea lipsită de profunzime.

Cu toate acestea, ea a fost de acord să o înregistreze, cu condiția de a o interpreta în stilul său caracteristic, „puternic, plin de gravitate și cu o emoție crudă”. A fost o decizie inspirată – interpretarea ei senzuală și provocatoare, acompaniată de un videoclip muzical în care o puteai vedea pe străzile din New York, purtând denim și piele neagră, a adus lui Turner primul său număr solo în topurile muzicale din SUA și i-a adus și premiul Grammy pentru „Înregistrarea Anului”.

6. Private Dancer (1984)

Melodia de titlu de pe cel mai bine vândut album a fost inițial înregistrată de Dire Straits și scrisă de solistul trupei, Mark Knopfler. Cu toate acestea, Mark a considerat că piesa nu se potrivește vocii masculine și a căutat să găsească un interpret potrivit. Mai târziu, într-un interviu, Tina a mărturisit că nu a realizat inițial că melodia era despre o lucrătoare sexuală.

„Nu am experimentat asta în viața mea”, a scris ea în autobiografia sa. „Dar cred că majoritatea dintre noi am trecut prin situații în care a trebuit să ne vindem, într-un fel sau altul”

În versiunea interpretată de Tina, cântecul a beneficiat de talentul lui Jeff Beck la chitară. Videoclipul a fost filmat în sala de bal Rivoli din Londra și coregrafiat de Arlene Phillips, fostul judecător de la emisiunea Strictly Come Dancing.

7. We Don’t Need Another Hero (1985)

Această melodie, scrisă de Britten și Lyle, a devenit o parte importantă în filmul „Mad Max Beyond Thunderdome” în care a apărut și Tina Turner.

Ca o baladă clasică de putere a anilor ’80, versurile sale au rezonat cu atmosfera dezastruoasă a lumii post-apocaliptice din film. Turner a interpretat și în videoclipul muzical rolul personajului său, Aunty Entity, de care s-a simțit conectată datorită puterii și rezistenței acestuia.

Piesa a fost un alt hit remarcabil, ajungând pe locul doi în clasamentele din SUA și aducându-i o nominalizare la premiile Grammy, precum și un premiu Ivor Novello.

8. The Best (1989)

Inițial, această piesă a fost scrisă pentru Bonnie Tyler, dar în 1988 a avut doar un succes minor pentru cântăreața galeză. În anul următor, Tina a adus o forță vocală impresionantă și o nouă producție soft rock, transformând-o într-una dintre piesele sale semnificative și un imn definitoriu al deceniului.

De multe ori, piesa este greșit numită „Simply The Best”, o replică din refrenul său celebru. A fost prezentă în numeroase reclame de-a lungul anilor, inclusiv într-o reclamă Pepsi în care apare însăși Turner. De asemenea, a fost utilizată pentru a promova liga de rugby din Australia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: