Redactia.ro
Home » Știri » Un român a reușit să schimbe trei teancuri de bancnote topite și deteriorate. Cum poți schimba banii uzați cu unii noi

Un român a reușit să schimbe trei teancuri de bancnote topite și deteriorate. Cum poți schimba banii uzați cu unii noi

Un român a reușit să schimbe trei teancuri de bancnote topite și deteriorate. Iată cum poți schimba banii uzați cu unii noi!

Un român a reușit să schimbe trei teancuri de bancnote topite și deteriorate

Un caz neobișnuit a avut loc la Banca Națională a României (BNR), unde un român a reușit să schimbe trei teancuri de bancnote topite și deteriorate în bani noi. Reprezentanții BNR au explicat procesul prin care banii uzați pot fi înlocuiți cu bancnote noi.

Cum poți schimba banii uzați cu unii noi

Conform informațiilor oferite de reprezentanții BNR pe Instagram, condițiile pentru schimbul bancnotelor uzați sunt destul de clare. Bancnotele trebuie să aibă seria și numărul intacte și să nu le lipsească mai mult de 40% din suprafață. Astfel, cetățenii care se află în posesia unor bancnote care îndeplinesc aceste criterii se pot adresa sucursalelor BNR pentru a le schimba cu bancnote noi. Lista completă a agențiilor și sucursalelor regionale BNR poate fi găsită pe site-ul oficial al instituției.

Într-un mesaj publicat pe Instagram, BNR a explicat acest proces prin intermediul unui caz specific: 

„Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse? Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse.

În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact:

prezentau elementele de identificare (seria și numărul);

chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață”, a fost mesajul BNR publicat pe Instagram.

Bancnotele care nu mai pot fi schimbate

Există și anumite situații în care bancnotele nu pot fi schimbate conform regulamentului BNR. Acestea includ cazurile în care bancnotele prezintă un grad avansat de deteriorare, nu se pot identifica elementele de siguranță, au fost afectate de agenți chimici, au fost decolorate, deformate, arse sau expuse la căldură. De asemenea, bancnotele care sunt lipite între ele în urma acțiunii unui agent termic și nu permit identificarea elementelor de siguranță sau care lipsește mai mult de 40% din suprafață nu pot fi schimbate. În plus, bancnotele compuse din două sau mai multe fragmente provenite din bancnote diferite, fără ca vreun fragment să aibă cel puțin 60% din suprafață, nu pot fi schimbate conform regulamentului BNR.

Este important ca cetățenii să fie conștienți de condițiile impuse de BNR pentru schimbul bancnotelor uzați și să verifice starea bancnotelor înainte de a le prezenta pentru schimb. În cazul în care o bancnotă nu îndeplinește criteriile stabilite, aceasta nu poate fi recirculată și este considerată improprie circulației.

Pentru a evita eventuale neplăceri, este recomandat ca cetățenii să aibă grijă de bancnotele pe care le utilizează și să le protejeze de deteriorare sau distrugere. În cazul în care se constată că o bancnotă este uzată sau deteriorată, este bine să fie înlocuită cât mai curând posibil pentru a menține integritatea sistemului monetar și pentru a evita inconvenientele ulterioare.

 

Sursa foto: Playtech

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: