Redactia.ro
Home » Stil de viață » Adevărul despre imunizarea naturală. Cât este de reală și cum o poți stimula

Adevărul despre imunizarea naturală. Cât este de reală și cum o poți stimula

imunitatea

Imunitatea naturală ne permite să facem faţă cu brio oricărei afecțiuni medicale. Dar uneori, capacitățile de autoapărare, de regenerare şi de vindecare sunt depăşite și asta ne face vulnerabili mai ales acum, primăvara, sau la un schimb brusc de temperatură, când răceala, virozele și gripa sunt la tot pasul.

Există pe piață o serie de tratamente pentru creșterea imunității. Capsule, ceaiuri, vaccinuri, dar care e cel mai eficient pentru noi? Mulţi medici alopaţi nu consideră necesară o cură de imunizare şi insistă doar pe vaccinare şi medicamente, în timp ce mulţi naturopaţi sunt adepţii unor terapii de imunizare naturală.

Plantele, preparatele homeopate şi cele gemoterapice cresc imunitatea nespecifică a organismului, adică capacitatea lui de apărare în lupta cu diferiţi microbi sau toxine. Preparatele pentru imunizare nu trebuie administrate la întâmplare, tratamentul trebuie strict individualizat şi supravegheat de un medic apifitoterapeut, mai ales când vine vorba despre riscul de a interfera cu anumite tratamente sau cu afecţiuni ale pacienţilor, potrivit ideisanatoase.ro.

Plante care întăresc imunitatea

Sucul de aloe este folosit cu succes în tratarea răcelilor, dar și curățirea organismului de toxine. Capacitatea de întărire al sistemului imunitar se datorează  conținutului crescut în polipeptide, acid salicilic si substanțe antiseptice care distrug microbii, bacteriile și paraziții.

Echinacea are o capacitate extraordinară de întărire a imunității organismului, prin stimularea producției de globule albe, în special limfocite și a cantității de interferon. De asemenea, la nivel tisular, inhibă hialuronidaza, având efect antiinflamator. Echinacea are acțiune bacteriostatică asupra unor bacterii, virusuri și fungi.

Arnica este una din plantele-minune, având proprietăți imunostimulatoare foarte puternice. Acționează în special la nivelul gâtului și căilor respiratorii superioare, mărind imunitatea organismului în lupta cu guturaiul, sinuzita, bronșita sau amigdalita.

Busuiocul ajută sistemul imunitar să lupte cu răcelile, prin acțiunile sale de creștere a temperaturii corpului, ceea ce inhibă dezvoltarea microbilor. Este excelent in profilaxia răcelilor sau pentru tratarea lor în fază incipientă.

Reguli de aur pentru un sistem imunitar puternic

Putem, de asemenea, să ne întărim sistemul imunitar prin alimentație. Teama de a ne îmbolnăvi este amplificată în prezent foarte mult de îngrijorarea cu privire la noul coronavirus (COVID-19).

Iată câteva reguli importante pentru un sistem imunitar puternic, potrivit tabu.ro.

  • Renunțați la fumat, deoarece acest obicei poate schimba microbiomul respirator, precum și bariera generală a căilor respiratorii, cum ar fi mucusul.
  • Renunțați la alcool, deoarece vă deshidratează și afectează funcționarea optimă a sistemului imunitar.
  • Reduceți nivelurile de stres.
  • Odihniți-vă suficient! Citokinele sunt un grup mare de proteine produse care reglează și coordonează comportamentul sistemului imunitar. Acestea sunt produse și eliberate în timp ce dormiți.
  • Faceți sex!
  • Mâncați sănătos, mai ales fructe și legume bogate în antioxidanți.
  • Luați suplimente de Vitamina D, C, Echinacea și Zinc care vă vor ajuta să vă stimulați sistemul imunitar.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: