Redactia.ro
Home » Știri » Alimente de post periculoase. De ce nu e bine să consumi pate de post, margarină și halva

Alimente de post periculoase. De ce nu e bine să consumi pate de post, margarină și halva

Alimente de post periculoase. De ce nu e bine să consumi pate de post, margarină și halva

Alimente de post care pot fi periculoase pentru sănătatea umană. De obicei, obișnuim să consumăm pate de post, margarină, halva și produse din soia, de pildă, însă acestea ne pot face rău într-o anumită situație. Iată când și despre ce e vorba.

Alimente de post periculoase. De ce nu e bine să consumi pate de post, margarină și halva

Astăzi a început Postul Paștelui, cel mai lung dintre toate posturile pe care le țin creștinii ortodocși. Cei mai mulți poate că s-au obișnuit să treacă prin această perioadă, alții au dificultăți. E important însă să fim cu toții atenți la toate alimentele de post pe care le consumăm, indiferent dacă vom posti în toate cele 40 de zile sau mai puțin de atât.

În post, mulți consumăm pate vegetal, margarină, halva, brânză de soia și multe altele, însă marea problemă e când ajungem să consumăm mai multe astfel de produse de post la aceeași masă, de pildă. E-urile (coduri pentru substanţe ce pot fi utilizate ca aditivi alimentari) se adună într-o cantitate foarte mare în organismul nostru și la fel și sarea conținută de aceste produse.

Conform InfoCons, consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia și o gumă de mestecat vor consuma instant până la 50 de E-uri. Pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina – până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri, a relatat Observator.

De asemenea, în toată această gustare de post se găsesc până la 5,58 grame de sare, adică foarte mult pentru că Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum de 5 grame de sare pe zi.

„Organizația Mondială a Sănătății recomandă un aport maxim de 5 g sare/zi, adică o linguriță. Atenție, nu e vorba doar de solnița cu sare, ci de toată sarea conținută deja în alimente. Campioni la aportul de sare sunt murăturile, sosurile, ronțăielile și mâncarea semipreparată. Sarea avem peste tot, și în pâine și în biscuiți și chiar în apa de băut”, a fost mesajul Mihaelei Bilic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: