Redactia.ro
Home » Știri » Caz revoltător: O femeie de 75 de ani cu AVC, plimbată între spitale 25 de ore în căutarea unui medic neurolog în Ploiești

Caz revoltător: O femeie de 75 de ani cu AVC, plimbată între spitale 25 de ore în căutarea unui medic neurolog în Ploiești

Caz revoltător: O femei cu AVC, plimbată între spitale 25 de ore în căutarea unui medic neurolog în Ploiești

Caz revoltător: O femeie cu AVC, plimbată între spitale 25 de ore în căutarea unui medic neurolog în Ploiești

Caz revoltător la Ploiești

O dramă medicală recentă a captat atenția publicului și a scos în evidență problema gravă a lipsei de personal medical în sistemul de sănătate din România. O femeie în vârstă de 75 de ani a devenit victima acestei crize în timp ce se confrunta cu un accident vascular cerebral (AVC). În ciuda eforturilor familiei de a o ajuta și de a obține tratamentul necesar, ea a fost plimbată între spitale timp de 25 de ore, într-o căutare disperată a unui medic neurolog disponibil. În cele din urmă, a fost transportată cu o ambulanță privată la un spital din București, unde situația sa s-a înrăutățit.

O femeie cu AVC, plimbată între spitale 25 de ore în căutarea unui medic neurolog

Cazul a avut loc în Ploiești, iar pacienta a fost adusă la unitatea de primiri urgențe a Spitalului din Ploiești de către membrii familiei sale. Cu toate acestea, când au ajuns la spital, li s-a comunicat că nu exista niciun medic neurolog disponibil pentru a o evalua. Acest lucru a lăsat familia într-o situație extrem de dificilă, întrucât timpul este esențial în tratarea unui AVC.

Familia a fost sfătuită să o ducă pe pacientă la Spitalul din Târgoviște, unde au reușit să obțină consultația unui medic neurolog. Cu toate acestea, după consult, li s-a spus să se întoarcă la Spitalul din Ploiești pentru internare. Cu toate eforturile lor, când au ajuns din nou la Ploiești, li s-a spus că nici aici nu exista un medic neurolog disponibil pentru a o interna pe pacientă.

Familia, disperată și văzând starea înrăutățită a femeii, a fost sfătuită să o transporte cu o ambulanță privată la un spital din București. Aici, din nefericire, condiția femeii s-a deteriorat și mai mult. A rămas cu pareză și cu dificultăți de vorbire, arătând clar impactul devastator al întârzierii tratamentului în cazurile de AVC.

Reprezentanții Spitalului din Ploiești au dat publicității informații despre situație, afirmând că în organigrama unității există șapte posturi pentru secția de neurologie, dar doar trei sunt ocupate. În acel moment, un medic era în concediu medical, altul nu putea face gărzi, iar singurul medic care putea asigura serviciul era indisponibil. Această lipsă acută de personal medical specializat a dus la un lanț de decizii controversate care au afectat grav pacientul.

Managerul Spitalului Județean Ploiești, Bogdan Nica, a subliniat că situația este cu adevărat alarmantă și că, în lipsa altor soluții, au fost nevoiți să transporte pacienta la cel mai apropiat spital de urgență care avea un medic specialist de gardă. Ordinul ministrului de resort le-a dictat această abordare, iar consecințele au fost devastatoare pentru pacientă.

Într-o încercare disperată de a găsi soluții la această problemă, spitalul a scos posturi la concurs pentru medici neurologi, dar nimeni nu s-a prezentat la selecție. În plus, memorandumurile pentru deblocarea posturilor nu au fost aprobate. Această situație ilustrează problemele profunde cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, inclusiv lipsa personalului medical și birocrația care îngreunează angajarea de noi medici în spitalele regionale.

Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean Ploiești, a explicat pentru DIGI24:

„Este singura soluție pe care o avem la momentul de față pentru a apela la medici specialiști când atât noi, cât și alte spitale, nu dispunem de gardă. Ordinul ministrului este clar, el spune să transportăm bolnavul la cel mai apropiat spital de urgență care are medic specialist de gardă. Lucrul ăsta s-a întâmplat. Pacienta a sosit în jurul orei 11 la spitalul nostru și i s-a efectuat tomografie computerizată. Pacienta era cu stare afazică profundă și cu o pareză deja pe partea dreaptă, avea semne clare de AVC. În aceste condiții, cu un echipaj cu medic a fost transportată la Târgoviște, distanța nu e mare, vreo 40 de km. Acolo a fost consultată de un medic neurolog, i s-a recomandat un tratament și a fost returnată la UPU. Deoarece nu am avut altă soluție, medicii urgentiști au supravegheat cazul și au aplicat tratamentul recomandat. În jurul orei 12, la 25 de ore de la prezentare, nu 35, aparținătorii au semnat și au dus-o cu o ambulanță privată la București. Noi am scos posturi la concurs când erau deblocate, nu s-a prezentat nimeni. Am încercat prin memorandum acest lucru, nu s-a aprobat, de două ori. Lumea trebuie să știe că atât timp cât posturile vor fi blocate și nu vom reuși să găsim, prin acte normative, o posibilitate să aducem medici din centrele universitare unde sunt suficienți, astfel de situații vor tot apărea.

Cazul femeii cu AVC plimbată între spitale timp de 25 de ore ar trebui să fie o lumină de avertisment pentru autorități și pentru întreaga societate românească. Este necesară o acțiune urgentă pentru a remedia aceste deficiențe grave din sistemul de sănătate, astfel încât viețile pacienților să nu mai fie puse în pericol și pentru a se asigura că toți cei care au nevoie de tratament medical de urgență pot beneficia de acesta în timp util. Este necesară o abordare comprehensivă care să vizeze atât asigurarea resurselor umane cât și reformarea birocrației care îngreunează funcționarea eficientă a spitalelor. Viitorul pacienților din România depinde de aceste eforturi.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: