Redactia.ro
Home » Știri » Dormi prea puțin pe noapte? Află la ce afecțiune gravă ești predispus

Dormi prea puțin pe noapte? Află la ce afecțiune gravă ești predispus

Să avem un program de odihnă bine organizat este foarte important pentru sănătatea noastră. Lipsa somnului, însă, ne poate afecta considerabil organismul și chiar poate duce la afecțiuni foarte grav. Specialiștii au ajuns la concluzia că orele insuficiente de somn pot declanșa o afecțiune foarte comună în zilele noastre.

Somnul insuficient duce la boli grave

Este foarte important să avem un stil de viață sănătos, un program de odihnă organizat, pentru că doar așa vom funcționa optim. Cat despre cei care au un stil de viață haotic și dorm prea puțin în timpul nopții fie pentru că suferă de insomnie sau doar pentru că nu mai fac față treburilor, sunt predispuși la afecțiuni grave.

Un studiu important publicat în „European Heart Journal” a analizat efectele lipsei odihnei și a ajuns la concluzii clare. Cercetarea arătat că persoanele care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte au cu 74% mai multe șanse de a dezvolta PAD, în comparație cu cei care au un program clar, organizat și își respectă orele de somn.

Boala arterială periferică provoacă blocarea arterelor la nivelul picioarelor și, automat, crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. De asemenea, și somnul excesiv, de peste 8-9 ore pe noapte, cu un plus de alte câteva ore pe zi, duce la aceleași complicații.

Ce probleme cauzează lipsa odihnei

Lipsa somnului poate afecta serios sănătatea cardiovasculară. Cercetările arată că persoanele care dorm mai puțin de șase ore pe noapte sunt mai predispuse la boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și hipertensiune arterială. Aceste afecțiuni sunt cauzate de faptul că organismul nu are suficient timp pentru a se repara și a se regenera, ceea ce poate duce la inflamații și stres oxidativ în organism.

De asemenea, lipsa somnului poate crește riscul de apariție a tulburărilor digestive. Când nu ne odihnim suficient, organismul produce mai multă insulină, ceea ce poate duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la apariția diabetului, dar și la alte probleme digestive precum refluxul gastroesofagian sau sindromul de colon iritabil.

Un corp obosit nu va avea niciodată o minte odihnită. Este foarte important să dormim suficient, să ne asigurăm că dormim 8 ore pe noapte și nu adormim spre dimineață. Somnul cel mai sănătos este între orele 22.00 si 04.00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: