Redactia.ro
Home » Breaking News » Imaginile momentului: Probleme cauzate de vremea rea în diverse zone din țară. Turiști rămași blocați din cauza ninsorilor și a copacilor căzuți peste mașini

Imaginile momentului: Probleme cauzate de vremea rea în diverse zone din țară. Turiști rămași blocați din cauza ninsorilor și a copacilor căzuți peste mașini

GALERIE FOTO (3) vreme rea

Vremea capricioasă a provocat probleme semnificative în mai multe zone din țară, cu turiști blocați de ninsorile abundente la munte și copaci doborâți de vânt pe mașini. Situația de urgență a fost evidențiată de mai multe surse, inclusiv E-Bihoreanul și Digi24, duminică, 12 noiembrie.

La altitudini mari, ninsorile puternice au surprins turiștii aflați la Padiș, în județul Bihor, unde aceștia au rămas blocați din cauza stratului consistent de zăpadă, de aproximativ jumătate de metru. Salvamontiștii au atras atenția turiștilor cu privire la condițiile dificile de pe platoul acoperit de zăpadă și au recomandat prudență. Vizibilitatea redusă și marcajele turistice aproape invalide au crescut riscul pentru cei care s-au aventurat în trasee montane. Salvatorii au subliniat că, deși vremea pare senină, rafalele de vânt pot agrava situația și au sfătuit turiștii să fie bine antrenați și echipați pentru a face față acestei perioade dificile.

Vremea rea continuă să facă ravagii

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de ninsori și viscol pentru mai multe județe, inclusiv coduri galbene pentru intensificări ale vântului și ninsori la munte în județul Bihor.

În plus, în diverse zone din țară, vântul puternic a provocat probleme semnificative, cu copaci doborâți peste drumuri și mașini. Pasul Tihuța a avut de suferit, unde copaci au căzut pe carosabil, iar în București, în cartierul Cotroceni, un copac doborât de vânt a blocat intrarea într-un bloc, necesitând intervenția promptă a pompierilor pentru a debloca accesul locatarilor.

Situația se menține sub monitorizare constantă, iar autoritățile locale și echipajele de intervenție sunt mobilizate pentru a face față impactului vremii extreme în diferitele regiuni afectate.

Codul roșu de ploi și vijelii a semănat teroare și în Craiova. Autoritățile trag un semnal de alarmă

O furtună puternică s-a abătut asupra orașului Craiova, provocând un adevărat prăpăd în urma emiterii codului roșu de ploi și vijelii. Autoritățile locale au intervenit de urgență pentru a face față situației critice în care s-au găsit numeroase case și străzi din oraș.

Furtuna a lăsat în urmă mai multe case fără acoperiș, iar străzile au fost inundate, creând o situație de urgență pentru locuitorii afectați. Autoritățile municipale și-au pregătit echipajele încă de la anunțul emiterii codului roșu, luând măsuri preventive pentru minimizarea impactului furtunii.

Ce a anunțat primarul Craiovei în urma dezastrului lăsat de natură

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a confirmat gravitatea situației și a oferit informații despre intervenția autorităților. „Avem mai multe case afectate, fără acoperișuri, și străzi inundate în mai multe cartiere ale orașului. Echipele noastre sunt în alertă și au fost pregătite cu vidanje pentru a gestiona situația de inundații. Canalul râului care preia apa fluvială din Craiova este peste limita de avarie din cauza precipitațiilor abundente. Estimăm că au căzut peste 60 de litri pe metru pătrat. Chiar dacă ploaia s-a oprit, lucrăm pentru decongestionarea zonelor afectate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime”, a declarat primarul într-o intervenție la Antena 3 CNN.

craiova
Sursa foto: Antena 3 CNN

Autoritățile sunt mobilizate pentru a asigura siguranța și asistența necesară locuitorilor afectați de fenomenele meteorologice extreme, iar operațiunile de intervenție și recuperare vor continua în următoarele ore pentru a minimiza impactul prăpădului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: