Redactia.ro
Home » Homepage » Propunerea surprinzătoare făcută de PSD pentru postul de premier

Propunerea surprinzătoare făcută de PSD pentru postul de premier

marcel ciolacu

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban a trecut. Guvernul Orban a fost demis, miercuri, cu 261 voturi „pentru”, cu multe peste numărul necesar de 233.

În acest caz, liderul social democraților Marcel Ciolacu promite că va veni cu o propunere greu de refuzat, pentru viitorul premier al țării.

Președintele interimar al PSD susține că pentru acest rol candidatul ideal ar fi reprezentat de către un „intelectual de stânga”, pe care Klaus Iohannis nu va putea să nu îl ia în considerare.

„Noi dorim în primul rând să dăm Guvernul Orban jos și cred că vom reuși miercuri. Mai departe intrăm într-o logică constituțională. Din discuțiile avute cu colegii mei din teritoriu și cu parlamentarii urmează ca PSD să meargă la președintele României cu o propunere de prim-ministru, nu membru al PSD.

O să mergem ca propunere cu un intelectual de stânga și un om care va fi greu de refuzat de către președintele României. Avem această propunere, nu e membru de partid”, a declarat Marcel Ciolacu, înainte de ședinta de miercuri, potrivit Digi24.

În interiorul partidului la cârma căruia se află Marcel Ciolacu au fost vehiculate trei nume de posibili candidați ai PSD pentru rolul de premier al țării, dacă premierul Ludovic Orban va trebui să elibereze postul. Este vorba despre Vasile Dâncu, Cristian Socol și Remus Pricopie.

Guvernul Orban, demis după doar 3 luni de guvernare

Parlamentul a adoptat, miercuri, moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari PSD și UDMR după ce Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Deputații și sentatorii s-au reunit miercuri, 5 februarie, în plenul comun al Parlamentului pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Moțiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” a trecut, astfel pică și varianta alegerilor locale în două tururi. S-a deschis, însă, calea spre anticipate, scrie ziare.com.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: