Mirela Vaida este una dintre cele mai populare prezentatoare TV din țara noastră, iar ea împărtășește cu fanii săi diferite rețete una mai spectaculoasă decât cealaltă. Printre acestea se numără și ciorba de fasole cu afumătură, un preparat delicios realizat de către prezentatoare. Îți vom dezvălui pașii necesari pentru a găti această rețetă fix așa cum o face și Mirela!
Ciorbă de fasole cu afumătură. Toți vor mai cere a doua porție
Deși o vedem zilnic pe micile ecrane, puțini cunosc faptul că Mirela Vaida este o expertă în bucătărie, iar prezentatoarea TV împărtășește cu fanii ei câteva rețete delicioase prin intermediul paginii sale personale de YouTube. În continuare, vei descoperi cum pregătește Mirela Vaida ciorba de fasole cu afumătură, o delicatesă potrivită chiar și pentru cei mai mofturoși dintre musafiri.
Pentru a pregăti ciorba de fasole cu afumătură, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 4-5 cepe, 1 kg de fasole uscată, mărar și pătrunjel, 2 morcovi, bulion, ulei, cârnați afumați și costiță afumată, sare, piper, boia dulce afumată și cimbru uscat.
Pentru a pregăti ciorba de fasole cu afumătură, începe prin a fierbe fasolea de trei ori și apoi se schimbă apa. A patra oară, lasă fasolea să fiarbă în apă pentru ciorbă. În timp ce fasolea fierbe, toacă ceapa și verdeața și rade morcovii. Taie costița și cârnații în bucăți, apoi adaugă uleiul într-o oală și încălzește-l.
Călește ceapa în uleiul încins, adaugă apoi morcovii și apoi cârnații. Adaugă toate condimentele și bulionul, apoi adaugă fasolea și apă. Lasă ciorba să fiarbă și la final adaugă mărarul și pătrunjelul.
Fasolea, sursă bogată de nutrienți. Nu trebuie să ne lipsească din dietă
Fasolea este o sursă bogată de nutrienți și poate aduce multiple beneficii pentru sănătate, printre care:
- Conține proteine vegetale: fasolea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fiind astfel o opțiune sănătoasă pentru vegetariani și vegani.
- Reglează nivelul zahărului din sânge: consumul regulat de fasole poate ajuta la menținerea nivelului zahărului din sânge în limite normale.
- Scade nivelul colesterolului: fasolea poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, protejând astfel împotriva bolilor de inimă.
- Îmbunătățește digestia: datorită conținutului bogat de fibre, consumul de fasole poate ajuta la menținerea sănătății tractului digestiv și la prevenirea problemelor digestive.
- Menține sănătatea oaselor: fasolea conține minerale importante, precum calciu, magneziu și fosfor, care ajută la menținerea sănătății oaselor și previn osteoporoza.
- Protejează împotriva cancerului: unii compuși din fasole pot avea efecte antioxidante și antiinflamatorii, ajutând astfel la prevenirea cancerului.