Redactia.ro
Home » Știri » Simularea Evaluării Naționale 2024. Ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a la Limba și Literatura Română

Simularea Evaluării Naționale 2024. Ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a la Limba și Literatura Română

simulare evaluare nationala 2024

Simularea Evaluării Naționale 2024. Astăzi, 5 februarie 2024, elevii clasei a VIII-a susțin simularea la Limba și Literatura Română. Iată ce subiecte au primit și care este baremul de corectare.

Durata maximă a fiecărei probe scrise este de două ore, iar elevii sunt obligați să predea lucrările în stadiul în care se află la expirarea acestui interval. Depășirea timpului stabilit este interzisă, iar conform procedurii, doar trei elevi pot rămâne în sală până la scanarea ultimei lucrări. Acest aspect demonstrează seriozitatea cu care se tratează procesul de evaluare, asigurându-se că niciun participant nu beneficiază de avantaje neregulamentare.

Simularea Evaluării Naționale 2024 | Subiecte și barem de corectare Limba și Literatura Română

Startul simulării Evaluării Naționale 2024 va fi dat în prima zi a săptămânii, odată cu proba de Limba și literatura română, elevii fiind puși în posesia subiectelor la această materie la ora 9.00. Baremul corespunzător acestei probe va fi făcut public ulterior, asigurând astfel transparența și accesul la informații esențiale pentru elevi și cadrele didactice implicate. Pentru rezolvarea subiectelor la română, oferite în cadrul simulării Evaluării Naționale 2024, elevii vor dispune de un interval de două ore.

Regulile de desfășurare ale simulării Evaluării Naționale 2024

Desfășurarea probelor scrise se conformează prevederilor articolului 17 din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011. Această metodologie, aprobată prin Ordinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice nr. 4801/2010, este încă în vigoare pentru anul școlar 2023-2024, conform Ordinului Ministerului Educației și Cercetării Științifice nr. 6155/2023. Toate aceste reglementări asigură un cadru legal și coerent pentru desfășurarea simulării Evaluării Naționale.

În fiecare zi de examen, elevii sunt obligați să completeze colțul din dreapta sus al broșurii tipizate cu datele personale. Alocarea unui timp de 15 minute pentru această operațiune evidențiază importanța și rigurozitatea procesului de identificare. După completarea casetei de identificare, începe timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă, stabilit la 120 de minute.

Este esențial de menționat că întregul colț al lucrării conținând datele personale ale elevului nu trebuie închis sau lipit, deoarece secretizarea se realizează ulterior în platforma destinată evaluării digitalizate. Această măsură asigură confidențialitatea datelor elevilor și preîntâmpină orice tentativă de fraudă sau neregulă.

În cadrul simulării probelor, elevii primesc subiectele sub forma unei broșuri, având posibilitatea de a solicita pagini suplimentare, dacă este necesar. Tipărirea față-verso a broșurii este obligatorie, având în vedere procesul de secretizare ulterior. Broșura, care conține subiectele, este predată la finalul probei și nu rămâne în posesia elevilor, asigurând astfel transparența și corectitudinea evaluării.

Cum se rezolvă exercițiile de la Evaluarea Națională 2024

În ceea ce privește rezolvarea itemilor obiectivi, elevii sunt sfătuiți să rezolve acești itemi pe ciornă, transmițând răspunsurile corecte în broșură. Broșura dispune și de pagini suplimentare liniate, oferindu-le elevilor spațiu necesar pentru redactarea răspunsurilor care solicită mai mult loc sau în cazul în care o greșeală trebuie corectată.

Pe lângă broșura cu subiecte, Consiliul Național de Evaluare și Examinare Predarea (CNPEE) furnizează, la fiecare probă, un fișier cu două pagini liniate. Acestea se tipăresc față-verso pe o foaie și sunt distribuite la cerere, acoperind situația în care elevii depășesc spațiile disponibile în broșură pentru redactarea răspunsurilor și paginile suplimentare liniate.

Un aspect deosebit de important este modul de corectare a răspunsurilor la proba de Limba și literatura română și/sau maternă. Un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise inițial și scrierea literei asociate răspunsului corect în dreapta căsuței. Similar, un răspuns marcat cu X poate fi corectat prin tăierea liniei orizontale a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

Știre în curs de actualizare…

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: