Redactia.ro
Home » Stil de viață » Uită de medicamente. Planta care luptă împotriva durerii! Înainte era folosită în loc de antibiotic

Uită de medicamente. Planta care luptă împotriva durerii! Înainte era folosită în loc de antibiotic

Dacă nu știați, există o plantă miraculoasă are deosebite proprietăți medicinale încă din cele mai vechi timpuri. În antichitate oamenii foloseau pentru a scăpa rapid de durere. Vestea bună este că această plantă crește în grădină și are proprietăți similare opiului.

Lăptuca sălbatică, un analgezic folosit din antichitate

Această plantă a fost folosită de-a lungul istoriei pentru proprietățile sale analgezice și sedative, datorită conținutului său de alcaloizi, cum ar fi morfina și codeina, care au efecte similare opiului.

Vorbim despre lăptuca sălbatică, cunoscută în trecut pentru proprietățile sale medicinale și toată lumea o folosea. Era un înlocuitor al opiului, avea un preț mic și se găsea foarte ușor. Era răspândită în Europa și America, iar unii oameni o foloseau pentru a trata durerile și simptomele asociate cu morbiditatea.

Spre exemplu, indienii Hopi foloseau lăptuca ca să le dea o stare de euforie ușoară și ca să-i ajute la relaxare. Atunci, credeau că planta avea proprietăți sacre și că era considerată o parte importantă a ritualurilor și ceremoniilor lor.

Încă este folosită în Franța

Anii au trecut, iar lăptuca a ajuns să fie înlocuită de alte plante medicinale și tratamente moderne. Planta mai este folosită și astăzi în Franța ca sedativ ușor. Numeroși oameni de știință francezi i-au studiat proprietățile medicinale și au descoperit că lăptuca conține alcaloizi și flavonoide care au proprietăți anti-inflamatoare și antispasmodice.

Lăptuca sălbatică mai are și proprietăți antibacteriene și antifungice. Era folosită pentru tratamente antibiotice. Are și proprietăți antioxidante și anti-canceroasă și e folosită inclusiv în cercetările oamenilor de știință legate de diverse tipuri de cancer.

Caracteristici lăptuca sălbatică

De obicei, lăptuca sălbatică are frunze lanceolate, cu margini zimțate, și poate ajunge la înălțimi de până la 1,5 metri. Tulpina este adesea înaltă, cu o textură pufoasă. Florile sunt mici și galbene sau alb-violacee, formând inflorescențe în formă de capitule. Acestea sunt atractive pentru insecte polenizatoare. Se dezvoltă în soluri ușor umede, preferând zonele însorite.

Deși lăptuca sălbatică are proprietăți benefice, este esențial să fie utilizată cu prudență. Unele persoane pot avea reacții adverse la consumul acestei plante, așa că este recomandat să te consulți cu un specialist înainte de a o utiliza în scopuri medicinale.

Sursa foto: petunia.ro
adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: