Redactia.ro
Home » Știri » Ce avere are Alexandru Rafila, preferatul pentru funcția de premier al României?

Ce avere are Alexandru Rafila, preferatul pentru funcția de premier al României?

Alexandru Rafila

Ce avere are Alexandru Rafila. Dr. Alexandru Rafila este una dintre cele patru propuneri de premier ale PSD. Alexandra Rafila este Președintele Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Ce avere are Alexandru Rafila, preferatul pentru funcția de premier al României?

Ce avere are Alexandru Rafila. Președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat duminică seara, că medicul Alexandru Rafila este propus pentru funcția de premier. De când pandemia de coronavirus și-a făcut apariția în România, publicul a tot auzit de Aelxandru Rafila, după ce acesta a ieșit de multe ori să vorbească despre noul virus și despre cum trebuie să ne ferim de infectarea cu SARS COV2. În ceea ce privește statutul său, acesta este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti. De când s-a aflat că acesta a deschis lista candidaților PSD la București pentru Camera Deputaților, multă lumea s-a întrebat ce avere are Alexandru Rafila.

Potrivit documentelor pe care medicul le-a completat în calitate de Șef al laboratorului la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Alexandru Rafila are o avere colosală. Conform ultimei declarație de avere din data de 7 august 2019, averea lui Alexandru Rafila este foarte mare. El deține cinci terenuri, două în comuna Otopeni, la Crevedia, Râșnov și Corbeanca, două apartamente în București și unul în Voluntari, și o casă de locuit la Râșnov, cu o suprafață de 330 metri pătrați. Mai mult, în 2018, Alexandru Rafila și-a vândut acțiunile la o bancă, luând suma de 552.000 lei, a vândut o mașină Audi, obținând suma de 20.700 euro. În mai 2018, Rafila a donat un teren. Pe lângă astea, Rafila mai deține acțiuni de 320,000 lei la Transgaz și de 120.000 lei la o bancă.

Astfel, averea lui Alexandru Rafila se estimează a fi de 350.000 de euro în cele nouă conturi pe care politicianul le are. La rubrica veniturilor anuale, Rafila a declarat că a primit salariul 88.398 de lei de la UMF, 159.167 lei, salariu de la Matei Balș, 1.868 lei din contractele de servicii medicale, 57,151 lei din alte contracte medicale, 4,467 dolari studiu cercetare. Așadar, veniturile anuale ale medicului Alexandru Rafila au fost de 350.778 lei, adică 6.300 de euro pe lună.

Alexandru Rafila propus pentru funcția de premier

Alexandru Rafila a fost propus pentru funcția de premier, de către șeful Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Alexandru Rafila a absolvit facultate în 1987 și a obținut titlul de doctor în medicină în 2004, iar din anul 2000 a activat ca medic primar în specialitățile de medicină la laborator, microbiologie și sănătate publică. De asemenea, Rafila a fost directorul Institutului Național de Sănătate Publică și a fost și secretar de stat privind problemele de asistență medicală și sănătate publică, fiind de mai multe ori consilier personal al Ministerului Sănătății pe problema politicilor de sănătate. Mai mult decât atât, medicul este autor de articole, manuale și ghiduri pentru practica de sănătate publică și microbiologică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: