Redactia.ro
Home » Știri » ALERTĂ: Caz de holeră în Suceava! Direcția de Sănătate Publică recomandă evitarea scăldatului: „Suntem în gardă. Sperăm să fie un caz singular şi care să nu treacă graniţa”

ALERTĂ: Caz de holeră în Suceava! Direcția de Sănătate Publică recomandă evitarea scăldatului: „Suntem în gardă. Sperăm să fie un caz singular şi care să nu treacă graniţa”

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri, 22 iunie o avertizare către cetățeni și toate unitățile medicale din județ, după ce în Republica Moldova s-au depistat în probe de apă microbul producător de holeră, vibrionul de holeră. Autorităţile au avertizat că în Suceava există multe tabere de refugiaţi din Ucraina, dar mulți studenţi din Republica Moldova, aşa că roagă populația țării să aibă în vedere atenționarea și să fie cu toții precauți.

Alertă de holeră în Suceava

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarant că este foarte important ca ațât cabinetele medicale, spitalele, dar şi populaţia să ia în considerare alerta pe care au adus-o în atenția tuturor, în mod public:

„Avem datoria aceasta, întrucât judeţul Suceava este un judeţ la graniţă. Noi avem un trafic crescut acum, atât cu persoane din Ucraina, refugiaţi, avem tabere de refugiaţi pe teritoriul judeţului, dar avem şi studenţi din Republica Moldova la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. Noi ne-am făcut datoria în primul rând ca şi instituţie de sănătate publică, de am atenţionat cabinetele, unităţile medicale pentru atenţie sporită în acest sens, dar, de asemenea, am făcut apel şi la populaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, potrivit News.ro.

Astfel DSP dorește ca oamenii să fie precauți în ceea ce prevește riscul de îmbolnăvire și speră ca acest caz depistat să fie singular:

„Suntem în gardă. Sperăm să fie un caz singular şi care să nu treacă graniţa”, a mai declarat Băncilă.

Ce este vibrionul de holeră

Conform specialiștilor, vibrionul de holeră nu provoacă holera, dar poate provoca dereglări gastro-intestinale acute. Această complicație poate apărea dacă apa este contaminată și ajunge în cavitatea bucală sau nazal, motiv pentru care la plaja  Vadul lui Vodă scăldatul este interzis, mai ales pentru copii, care pot înghiți apă în timpul scăldatului. Printre simptomele care pot afecta starea de sănătate se află: greața, voma, diareea, potrivit „laboretica.ro”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: