Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentul minune care ajută la refacerea ficatului! Apără organismul și de bolile de inimă

Alimentul minune care ajută la refacerea ficatului! Apără organismul și de bolile de inimă

Alimentația joacă un rol esențial pentru sănătatea noastră, mai ales când suferim de afecțiuni hepatice sau pur și simplu ne dorim să ne projăm ficatul! Natura ne a oferit multe alimente care să ne ajute la refacerea ficatului bolnav. În rândurile de mai jos, descoperim un aliment minune cu efecte extraordinare pentru ficat, dar și pentru inimă.

Primul organ afectat de un stil de viață mai puțin sănătos este ficatul. O alimentație neadecvată și lipsa de odihnă se vor resimți când vine vorba de starea de sănătate. Însă este bine să știm că putem proteja din timp organismul de efectele inevitabile ale timpurilor pe care le trăim. Iată care este alimentul minune care ajută la refacerea ficatului! Mai mult, apără organismul și de bolile de inimă.

Alimentul minune care ajută la refacerea ficatului!

Avocado este superalimentul cu numeroase beneficii pentru organism. Însă este bine de știut că ar fi bine să fie consumat în starea sa cât mai naturală.

Avocado conține aproape 20 de vitamine și minerale, inclusiv potasiu, vitamina E, vitamina C, vitamine din grupa B si acid folic.

Consumul de avocado reduce leziunile hepatice, ca urmare a compușilor organici ai fructului care îmbunatatesc sănătatea ficatului. Studii recente au scos la iveală că avocado protejează ficatul de multe afecțiuni.

Avocado conține și fitosteroli, steroli vegetali care contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Cercetarile au arătat că avocado poate:

– reduce semnificativ nivelul colesterolului total.

– reduce trigliceridele din sânge cu până la 20%.

– reduce colesterolul LDL cu până la 22%.

– crește colesterolul HDL („bun”) cu până la 11%.

Avocado, inamicul bolilor de inimă

Avocado este și o sursă importantă și bogate de grasimi mononesaturate și fibre dietetice sănătoase pentru inima.

Are aproximativ 50 de calorii pe porție de 30 de grame.

Iar despre grăsimile din avocado se știe că ajuta la reglarea zahărului din sânge. Este bun și la reglarea hormonilor, dar și la la absorbția vitaminelor esențiale liposolubile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: