Redactia.ro
Home » Stil de viață » Antibioticul natural care ne protejează de viroze și stimulează apărarea organismului. Dr. Ruxandra Constantina: „Stăm prea mult timp în interior”

Antibioticul natural care ne protejează de viroze și stimulează apărarea organismului. Dr. Ruxandra Constantina: „Stăm prea mult timp în interior”

Iată care este antibioticul natural care ne protejează de viroze și stimulează apărarea organismului!

Antibioticul natural care ne protejează de viroze și stimulează apărarea organismului

Răceala și gripa sunt afecțiuni comune care pot afecta sănătatea noastră pe tot parcursul anului, cu o frecvență mai ridicată în sezoanele reci, toamna și iarna. În lupta împotriva acestor viroze, medicul Ruxandra Constantina ne împărtășește informații valoroase despre un antibiotic natural extrem de puternic care poate apăra organismul și stimula imunitatea.

O explicație plauzibilă pentru creșterea numărului de viroze în această perioadă este legată de condițiile meteorologice reci, care pot facilita circulația virusului gripal. Cu toate acestea, Dr. Ruxandra Constantina subliniază că și alți factori, cum ar fi statul prelungit în spații aglomerate și expunerea redusă la aer liber, contribuie la vulnerabilitatea noastră la infecții.

Un aspect esențial în menținerea imunității este absorbția adecvată a vitaminei D, care este redusă în sezonul rece din cauza expunerii limitate la soare. Astfel, medicul recomandă suplimentarea cu vitamina D, cu doze între 400-800 unități internaționale pentru copii și până la 4.000-5.000 unități pentru adulți. Combinația cu magneziu și vitamina K2 este, de asemenea, menționată pentru susținerea eficientă a sistemului imunitar.

În lupta împotriva infecțiilor respiratorii, vitamina C este prezentată ca un aliat important, iar sursele naturale precum fructele de pădure, citricele și verdețurile ar trebui incluse în alimentație. Totodată, medicul atrage atenția asupra beneficiilor produselor apicole, cum ar fi mierea și propolisul, acesta din urmă fiind recunoscut ca un antibiotic natural puternic ce conține vitamina B.

Dr. Ruxandra Constantina: „Stăm prea mult timp în interior”

Pentru a preveni evoluția răcelilor în afecțiuni mai grave, Dr. Ruxandra Constantina oferă și câteva sfaturi practice. Acestea includ menținerea unei alimentații sănătoase, bogată în proteine și vitamine, hidratarea corespunzătoare, respectarea orelor de odihnă, exercițiile fizice regulate și menținerea unui echilibru emoțional.

„Răcim şi pentru că stăm mai mult în interior. Cred că în primul rând pentru că stăm mai mult în interior, în spații aglomerate. După aceea stăm mai puțin în aer liber.

Când este frig afară, stăm prea mult timp în interior şi prea puţin in aer liber, prin urmare mai puţină absorbţie a vitaminei D, care este implicată direct în imunitate.

Important e ca aceste răceli, de exemplu, un guturai să nu se transforme în traheobronşită, pneumonie, laringită. În această perioadă putem lua vitamina D pentru că nu ne mai expunem la soare. Pentru copii, în concentraţii de 400-800 de unităţi internaţionale, până la 4.000-5.000 de unităţi pe zi pentru adulţi. Putem combina cu magneziu, vitamina K2. Vitamina C să încercăm să o luăm din alimente. Avem fructele de pădure, citricele, verdeţurile”, a explicat aceasta la Antena 3 CNN. 

De asemenea, terapia cu aerosoli este menționată ca o metodă benefică în ameliorarea simptomelor respiratorii, reducerea inflamației, fluidificarea mucusului și tratarea infecțiilor respiratorii. Inhalarea de uleiuri esențiale precum menta, rozmarinul, titria, eucaliptul, bradul și pinul într-un ceai fierbinte este prezentată ca o modalitate eficientă de a susține sănătatea respiratorie.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: