Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bunicii se confruntă cu anxietatea din cauza separării în timpul pandemiei

Bunicii se confruntă cu anxietatea din cauza separării în timpul pandemiei

Bunici

Cu toții știm că persoanele mai în vârstă au un risc mai mare de complicații dacă se confruntă cu COVID-19, prin urmare, trebuie să ne protejăm membrii de familie care sunt seniori.

Pare ușor, dar pe timp ce trece, este din ce în ce mai dificil să stăm departe de părinții sau bunicii noștrii, mai ales din punct de vedere psihologic.

În timp ce nepoților probabil le lipsește timpul petrecut cu bunicii lor, bunicilor li se face mult mai dor de nepoți.

Gloria Warnicki este o bunicuță de 72 de ani, pe care nepoții o strigă Gigi. Are în casa ei o cameră special făcută pentru a fi o cameră de joacă pentru nepoții ei, care locuiesc în apropiere, atât de aproape, că obișnuiau să vină la ea în fiecare zi. Îi lipsesc foarte mult acele vizite ale lor. În prezent, poate să-și vadă nepoțeii doar online, prin Zoom sau când trec cu mașina prin fața casei ei și îi fac cu mâna.

Warnicki a spus în AARP “Îmi e dor să îi simt, să îi țin de mâinile lor micuțe.”

Warnicki nu este singura. Richard Victor este un bunic în vârstă de 70 de ani care obișnuia să își vadă nepoții în fiecare zi. În prezent, după câteva luni, reușește să-și vadă nepoții doar prin Facetime. El a spus în Kaiser Health News, “Este foarte, foarte dificil.” A menționat că este dificil, în special “pentru că nu știm când se va termina această perioadă.”

Preeti Malani, un specialist în boli infecțioase și geriatrie, a spus în The Washington Post, “Nimeni nu iubește copiii mai mult ca bunicii. Sunt o parte foarte importantă din viața copiilor, ceea ce este atât de fundamental și important pentru bunici și nepoți.”

Din păcate, încă nu este o idee bună să ne vizităm bunicii în perioada asta.

Conform lui Tina Q. Tan, profesor de pediatrie în Northwestern University Feinberg School of Medicine și director medical al programului internațional de servicii pentru pacienți la Ann & Robert H. Lurie Children’s Hospital of Chicago, “Până o să putem testa mai mult, consider că oamenii trebuie să facă ceea ce au făcut până acum, mai precis, să se izoleze de alții.”

În timp ce unii bunici se tem că nepoții o să uite de ei sau că o să piardă relația pe care o au cu aceștia, psihiatrul Alan Schlechter, un profesor asociat clinic la Departamentul de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți la Universitatea New York Langone Health oferă această siguranță:

“Copii nu o să-și uite bunicii iubitori. Nu așa funcționează creierul uman.”

În unele cazuri, bunicii s-ar putea să devină mult mai atașați de nepoții lor cu ajutorul tehnologiei.

Barbara Mitcho este o bunică de 70 de ani, iar nepoțica ei de 6 ani a început recent să o sune pe aplicația Kids Messenger. Mitcho a spus în AARP, “M-a sunat la 7 dimineața și mi-a spus Vrei să mă ajuți să aleg ce voi purta astăzi?” A spus că și dacă aceste convorbiri nu vor înlocui momentele în care o vede pe nepoata ei în persoană, este fericită că nepoata ei se simte confortabil să o sune și să o implice în activitățile ei zilnice. Ea adaugă “este ceva nou – faptul că se simte atât de confortabilă să facă toate aceste lucruri cu mine… chiar sunt nerăbdătoare să vorbesc cu ea.”

Tan spune că dacă bunicii trebuie neapărat să își vadă nepoții în persoană “trebuie să se supună regulilor, să poarte măști și mănuși și să stea la o distanță de 2 metri. Îi pot saluta dar nu îi pot atinge. Fără îmbrățișări sau sărutări. Multe spălări pe mâini și aveți grijă ca persoana în vârstă să fie la zi cu vaccinurile.”

Dacă ești bunic, cum ai reușit să ții legătura cu nepoții tăi, în perioada asta dificilă?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: